Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΘετικό κρούσμα covid 19 σε γυναίκα στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Θετικό κρούσμα covid 19 σε γυναίκα στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ναυπλίου Χρήστος Ζέρβας ενημέρωσε για θετικό κρούσμα covid19 στο ίδρυμα αναφέροντας τα ακόλουθα:

“Ενημερώνουμε ότι στο ίδρυμα μας βρέθηκε φιλοξενούμενη θετική στον ιό covid 19.

Η ηλικιωμένη εισήχθη στο ίδρυμα μας την Παρασκευή το βράδυ 5/2/2021, εξερχόμενη από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους. Ενημερώθηκε άμεσα το συγγενικό της περιβάλλον που βρίσκεται μόνιμα στο εξωτερικό.

  Είχε υποβληθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους σε τεστ covid19 και είχε βρεθεί αρνητική στις 1/2/2021. Εισήλθε απύρετη και ασυμπτωματική στο ίδρυμα μας και τοποθετήθηκε προληπτικά σε μονόκλινο δωμάτιο.

Τη Πέμπτη 11/2/2021 το βράδυ ενημερωθήκαμε πως βρέθηκε εμπύρετη από την νοσηλεύτρια της βάρδιας.

Άμεσα ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε ο Γιατρός του ιδρύματος κος Κριτσέλης, ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ. Υποβλήθηκε σε rapid τεστ που ήταν θετικό και στη συνεχεία διεκομίσθει στο Γενικό Νοσοκομείο Ναύπλιου, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Άμεσα απολυμάνθηκαν σχολαστικά όλοι οι χώροι του ιδρύματος από εξειδικευμένο συνεργείο και τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αποφυγή διασποράς και την προστασία τροφίμων και εργαζομένων.

Διενεργήθηκαν διαγνωστικά PCR TEST σε τροφίμους και προσωπικό και μέχρι αυτή τη στιγμή όλοι οι τρόφιμοι καθώς και το προσωπικό είναι απύρετοι και απολύτως υγιείς.

Συμπληρωματικά δε, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο τακτικός έλεγχος που διενεργείται κάθε Δευτέρα με rapid test έναντι covid19 για εργαζόμενους και τροφίμους συνεχίζεται κανονικά.

Το Γηροκομείο Ναυπλίου συνεχίζει να λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας τόσο για τους τροφίμους όσο και για τους εργαζόμενους.

  Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.”

  Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζέρβας

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ