Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠαρασύρθηκε από τα νερά Πυροσβεστικό όχημα στον Έβρο – Αγωνία για τον...

Παρασύρθηκε από τα νερά Πυροσβεστικό όχημα στον Έβρο – Αγωνία για τον Πυροσβέστη

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, όπου δοκιμάζεται από την κακοκαιρία, καθώς ένα Πυροσβεστικό όχημα έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Απαλού.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, στο firefightingreece.gr χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες

Το πρωί σφοδρή βροχόπτωση «χτύπησε» ολόκληρο τον Έβρο, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανέβαινε. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Η επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης Έβρου από δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Απεγκλωβίστηκαν μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό
Ωστόσο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο όροφο του σχολείου λόγω πλημμύρας.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανέφερε :

«Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ