Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΔύσκολη η χτεσινή νύχτα στην Μάνη - Μάχη δίνουν οι Πυροσβέστες

Δύσκολη η χτεσινή νύχτα στην Μάνη – Μάχη δίνουν οι Πυροσβέστες

Πολλές διάσπαρτες μικροεστίες άκρως επικίνδυνες όταν ο αέρας δυναμώσει.

Ευτυχώς στην περιοχή δεν φυσάει. Το μεσημέρε αναμένεται ένταση των ανέμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις αρχικά από ελικόπτερα και στη συνέχεια και από αεροσκάφη.

ΜΑΝΗ. Η φωτιά θεωρείται ότι βρίσκεται είναι ενεργή αλλά δεν υπάρχουν απειλητικά μέτωπα ωστόσο είναιεκατοντάδες οι μικροεστίες που πρέπει να σαρωθούν από πεζοπόρα τμήματα για να μην αναζωπυρωθούν το μεσημέρι που αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σήμερα είναι ισχυρές αφού επιχειρούν 190 άνδρες με πολλά οχήματα και υδροφόρες δήμου και ιδιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr (ώρα 09:00) η πυρκαγιά έχει εξελιχθεί πλέον και στις περιοχές Δροσοπηγή, Γέρμα και Νεοχώρι με την Αστυνομία να κρατά και σήμερα κλειστή την Εθνική Οδό Γυθείου Αρεόπολης.

Η πυρκαγιά κατέκαψε μια μεγάλη περιοχή που ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί προκαλώντας ζημιές σε λίγες αγροτικές εγκαταστάσεις.

Μάλιστα οι καπνοί της έχουν αποτυπωθεί σε δορυφορικές φωτογραφίες ενώ το σούρουπο του Σαββάτου είχαν διαχυθεί στην μισή Λακωνία.

Τον συντονισμό του έργου είχε ο ίδιος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κολοκούρης ενώ ευνόησε η αποδυνάμωση των ανέμων.

Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί αφού είναι πιθανές όχι μια αλλά πολλές αναζοπυρώσεις μέσα στα καμένα. Το έργο της Πυροσβεστικής συνεχίζεται και η μάχη πλέον είναι και στα καμένα αλλά και με τον χρόνο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όμως, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων στα επίπεδα των 5-6 μποφόρ.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ