Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΕυρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2020: η επιρροή της φωνής των νέων στην ευρωπαϊκή...

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2020: η επιρροή της φωνής των νέων στην ευρωπαϊκή πολιτική

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας γίνεται ονλάιν για να φέρει σε επαφή νέους και υψηλού επιπέδου πολιτικούς, ειδικούς και “influencers” για να συζητήσουν τον ρόλο της ΕΕ στην κρίση του COVID19.

Ύστερα από την αναβολή του EYE 2020 λόγω της πανδημίας, η online Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας (EYE online), μεταβαίνει στην τελική της φάση και δίνει τη δυνατότητα σε νέους από όλη την Ευρώπη, και πέραν αυτής, να συναντηθούν εικονικά και να ανταλλάξουν απόψεις με ειδικούς, φορείς λήψης αποφάσεων, ακτιβιστές και “influencers”. Θα τεθούν επί τάπητος οι ανησυχίες των νέων και ο ρόλος της ΕΕ στο πλαίσιο της κρίσης του COVID-19, ως μέρος της καμπάνιας #ΕυρωπαίοιΕναντίονCovid19.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με υψηλού επιπέδου ομιλητές όπως ο πρόεδρος του ΕΚ Sassoli, οι αντιπρόεδροι Katarina Barley και Otmar Karas, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, και αρκετοί Επίτροποι και ευρωβουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του ΕΥΕ2020 την Παρασκευή 29 Μαΐου, δήλωσε: “Δίνουμε μάχη για να βρίσκουμε ευκαιρίες ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Tο EYE online μεταφέρει την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας στο επόμενο επίπεδο, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους νέους από όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής να συμμετέχουν στον δημοκρατικό διάλογο και να δώσουν φωνή στις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρώπης. Το ΕΥΕ έχει γίνει ακόμα πιο προσιτό σε όλους και χωρίς αποκλεισμούς”.

η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ