Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Επιτροπή Περιφερειών το σχέδιο Έκθεσης για το Ταμείο...

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Επιτροπή Περιφερειών το σχέδιο Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (βίντεο)

«Σε κλίμα συναίνεσης και εισπράττοντας τα κολακευτικά σχόλια των ευρωβουλευτών όλων των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου του Ε.Κ, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης παρουσίασε στην Επιτροπή Περιφερειών το σχέδιο Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ.»

«Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης είναι η πραγματική εικόνα της Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής. Μία Ευρώπη που αφήνει πίσω της αποκλεισμούς. Που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως μοναδικός εισηγητής της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ παρουσίασε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα εντεταλμένα μέλη των άλλων Επιτροπών και στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το σχέδιο της Έκθεσης.

Η Έκθεση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που παρουσιάστηκε σήμερα είχε τη θετική ανταπόκριση και έλαβε πολύ θετικά σχόλια από τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών ομάδων, από τα εντεταλμένα μέλη των άλλων Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση και από την εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αποτελεί το βασικό εργαλείο ώστε να διασφαλιστεί ότι η μετάβαση της Ευρώπης προς μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία θα πραγματοποιηθεί με δίκαιο τρόπο χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο. Χωρίς κανείς να μείνει απροστάτευτος.

Είναι μία καινοτόμα ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης που θα συμβάλλει στη στήριξη των περιοχών και των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση με κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στη χώρα μας, την Ελλάδα, υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν περισσότερα από 4,2 δις ευρώ από τα 100 δις που θα δαπανηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Στόχος, καμία περιοχή, κανένας πολίτης να μην μείνει πίσω. Χωρίς προστασία την ώρα της μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράσινη Εποχή και στην Πράσινη Οικονομία.

(VIDEO) Ομιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη :

η συνέχεια του άρθρου Εδώ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ