Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣΣωτήριες συμβουλές για την αρθρίτιδα από ορθοπεδικό χειρουργό

Σωτήριες συμβουλές για την αρθρίτιδα από ορθοπεδικό χειρουργό

Οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορεί να φτάσουν σε σημείο να εμφανίσουν αρθρίτιδες σε πολλά μέρη του σώματος, όπως αρθρίτιδα γόνατος (που σε προχωρημένη μορφή χρειάζεται αρθροσκόπηση γόνατος) αλλά και προβλήματα στην καθημερινότητα των ασθενών.


Οι ώμοι, η πλάτη, τα γόνατα αποτελούν συμπτώματα της αρθρίτιδας και φαίνεται να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ηλικία, το lifestyle, τη ηλικία, την παχυσαρκία. Η έλλειψη κίνησης από την άλλη δείχνει ότι συμβάλλει αρνητικά στο πρόβλημα.

Αν θέλετε να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας υγιείς, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Μην σηκώνετε βαριά αντικείμενα

Όταν λέμε βαριά αντικείμενα εννοούμε το βάρος 1-2 εξάδων νερών το οποίο μπορεί κάποιος να σηκώσει και να μεταφέρει στην συνέχεια για αρκετά λεπτά μέχρι να φτάσει σπίτι.

Αν ήδη πονούν οι αρθρώσεις σας, τότε φροντίστε να υιοθετήσετε την συνήθεια του να μην σηκώνετε βάρος καθώς οι αρθρώσεις είναι ήδη καταπονημένες και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα με μία λάθος κίνηση.

Προσέξτε το βάρος σας

Η αρθρίτιδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το βάρος σας. Έτσι, ένας ασθενής με σταθερό σωματικό βάρος μπορεί να μην δέχεται τόσο μεγάλη επιβάρυνση και να μην τον απασχολεί πολύ το θέμα της αρθρίτιδας.

Επιλέξτε το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής

Μπορείτε να προσέχετε την υγεία των αρθρώσεών σας με πολλούς τρόπους. Ο ορθοπαιδικός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει μερικά συμπληρώματα, τα οποία θα προσφέρουν εκ νέου κινητικότητα στις αρθρώσεις σας και θα σας προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο. Στις περιπτώσεις αρθρίτιδας γόνατος, πάντα εξετάζεται η περίπτωση της αρθροσκόπησης.

Κωνσταντίνος Σαράντος

MD, FRCS (Tr &Orth)

Χειρουργός Ορθοπαιδικός – Τραυματολόγος (Αθήνα)

ksarantos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ