Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΥπηρεσιακή σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τουριστικά θέματα

Υπηρεσιακή σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τουριστικά θέματα

Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που διαχειρίζονται θέματα σχετικά με τον τουρισμό συγκάλεσε την Δευτέρα στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η τρίωρη σύσκεψη, όπως και αυτή με φορείς σχετικούς με τον τουρισμό -η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 22 του μήνα-, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρότασης της Περιφέρειας για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020, το οποίο θα έλθει προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία αναμένεται να συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

 

Αναζήτηση προγραμμάτων για προώθηση της καινοτομίας

Θέματα που αφορούν την καινοτομία συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε την Δευτέρα στην Τρίπολη, με την σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής Γιάννα Τζανιδάκη- διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ERTICO-ITS Europe.

Οπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης από την Περιφέρεια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με στόχο την υλοποίηση έργων που προωθούν την καινοτομία.

 

Στο Υπουργείο Πολιτισμού για τα ΔΗΠΕΘΕ

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, θα μετάσχει σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, θα μετάσχουν περιφερειάρχες από τις Περιφέρειες της χώρες στις οποίες λειτουργούν ΔΗΠΕΘΕ (Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα).

Σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητηθεί η αναδιοργάνωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ τον οποίον δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ