Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚ.Καράπαυλος: "Ευχάριστα νέα από το Γηροκομείο"

Κ.Καράπαυλος: “Ευχάριστα νέα από το Γηροκομείο”

Τέσσερις διαφορετικούς τρόπους νόμιμης χρηματοδότησης του Γηροκομείου Ναυπλίου, παρουσίασαν στην πρότασή τους οι κ.κ.Καράπαυλος και Κατερινάκος, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. 

 

Σχετική είναι η ενημέρωση από το μέλος του Δ.Σ. , Κώστα Καράπαυλο, μέσω ανάρτησής του, στην οποία σημειώνονται τα εξής:

Κάποιο φως αχνοφαίνεται μετά από 32 χρόνια συνεχών μεγάλων μηνιαίων ελλειμμάτων και τον επί τόσα χρόνια ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν νόμιμοι τρόποι χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Παρουσιάσαμε μαζί με τον κ. Κατερινάκο την πρότασή μας στην οποία καθοριστική συμβολή μας προσέφερε ο κ. Περράκης. Η εισήγησή μας στηρίζεται σε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους νόμιμης χρηματοδότησης.
Ο Βασικός και κύριος τρόπος.

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ μεταξύ Γηροκομείου και ΔΟΚΟΙΠΑΝ στην οποία το μεν Γηροκομείο θα εισφέρει το κτήριο, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και το προσωπικό και ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ την αναγκαία χρηματοδότηση για την ευόδωση σκοπών που προβλέπονται στο Καταστατικό του ΔΟΚΟΙΠΑΝ για δραστηριότητες που μπορούν να στεγασθούν στον δεύτερο όροφο του Γηροκομείου.
Ο Κώδικας των Ιδρυμάτων που ψηφίστηκε το 2013 προβλέπει την δυνατότητα αυτή. Η προηγούμενη νομοθεσία το επιτρέπει. Επίσης ο Δημοτικός Κώδικας. Αλλά και το ίδιο το Καταστατικό του Ιδρύματος το προβλέπει αυτό ρητά

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
Εχουμε σήμερα κάποιους τροφίμους που λόγω απορίας δεν καταβάλλουν τροφεία. Και καλώς τούτο γίνεται. Ο δημοτικός Κώδικας ρητά προβλέπει την δυνατότητα της χρηματοδότησης απόρων δημοτών. και έτσι ούτοι θα μπορούν με την σειρά τους να καταβάλλουν τα τροφεία

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΌ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο Δημοτικός Κώδικας προβλέπει την χρηματοδότηση Σωματείων. Και κάποιο ή κάποια από τα Σωματεία μπορούν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν με την σειρά τους χρηματοδότηση στο Γηροκομείο

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ηδη αυτό συμβαίνει και είναι δυνατή η χρηματοδότηση του Γηροκομείου από το πλεόνασμα αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Δήμαρχος που ήταν παρών στη συνεδρίαση διαβεβαίωσε ότι το Γηροκομείο θα χρηματοδοτηθεί με ένα καλό ποσό από τον Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ θα συμφωνήσει σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης.

Το ΔΣ του Γηροκομείου πήρε σήμερα την ομόφωνη απόφαση να συνταχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Προγραμματική Σύμβαση για να γίνουν μετά οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες για την έγκριση και για την οριστική επίλυση (πολύ φοβάμαι ότι και αυτό εγώ θα το αναλάβω, αλλά ας είναι). Και δεν είχα λεει γράψει δύο πρακτικά

Μα τι στο καλό κανανε επί 42 έτη;
Ο παρών κ. Δήμαρχος επέμενε στην αλλαγή του Καταστατικού του Ιδρύματος για να έχουμε την δυνατότητα εκμίσθωσης δραστηριοτήτων.
Το ψηφίσαμε και αυτό , αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το σχέδιο διότι απαγορεύεται και από το Σύνταγμα και την νομοθεσία η αλλαγή του σκοπού του Ιδρύματος και δεν μπορούν να παρακαμφθούν οι περί ΑΣΕΠ διατάξεις με την εκμίσθωση του προσωπικού. Για να προχωρήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει το Ιδρυμα να κλείσει για κάποιο καιρό και να προσληφθεί προσωπικό με νέο διαγωνισμό.

Το τραίνο μπήκε στις ράγες ένα μήνα αφού αναλάβαμε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι όλα τα μέλη του νέου ΔΣ θέλουν την επίλυση του προβλήματος και αγωνίζονται για αυτό.
Ιδωμεν (υποτακτική) και Ελπίζοιμεν (ευκτική).”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ