Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΓιορτή Κάστανου 2019 στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Γιορτή Κάστανου 2019 στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Πιστή στο ραντεβού εορτασμού συγκομιδής κάστανων, η Καστάνιτσα αναβιώνει ένα από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του χωριού, τη Γιορτή Κάστανου, με ρίζες από τα τέλη του 18ου αιώνα.

Μια εκδήλωση που έχει ως στόχο την ανάδειξη του κάστανου ως το κύριο προϊόν της Καστάνιτσας αλλά και την προβολή του παραδοσιακού και αρχαιότερου τσακωνοχωριού του Πάρνωνα.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών διοργανώνει τη Γιορτή Κάστανου και σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση του Πάρνωνα που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, το προσωπικό του Φορέα θα υποδεχτεί τους επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τον ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή, για τα ιστορικά μνημεία της Καστάνιτσας, για την τσακώνικη διάλεκτο αλλά και να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Παράλληλα στους χώρους του Κέντρου θα γίνει προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα – Μουστού.

O Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετέχει για ένατη συνεχή χρονιά στην Γιορτή Κάστανου, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην ανάδειξη των μοναδικών περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής.

Κατά την διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα κυριότερα αξιοθέατα του χωριού, να δοκιμάσουν γλυκά και φαγητά μαγειρεμένα με κάστανο και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής με την συνοδεία τοπικών παραδοσιακών ακουσμάτων.

«ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕ ΝΑ ΜΟΛΕΤΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΑΣΤΕΝΕ»
Καλώς να ορίσετε στη Γιορτή του Κάστανου

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ