Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΣυμβουλές ομορφιάς για το τέλος του καλοκαιριού

Συμβουλές ομορφιάς για το τέλος του καλοκαιριού

Τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει τόσο η επιδερμίδα όσο και τα μαλλιά μας χρειάζονται έξτρα φροντίδα!

Μπορεί τους τελευταίους τρεις μήνες να απολαύσαμε τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς έγνοιες, τώρα όμως είναι ώρα να σκεφτούμε το δέρμα και τα μαλλιά μας και να τα βοηθήσουμε να επανέλθουν και να αναζωογονηθούν μετά από την τόσο εκτεταμένη έκθεσή τους στην ακτινοβολία.

Αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω εύκολα tips ομορφιάς:

  • μαλλιά

Τα μαλλιά μας καταπονούνται περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός ήλιου, θαλασσινού νερού και αέρα τα αφήνει ξηρά κι ευάλωτα ενώ τα καθημερινά λουσίματα τα αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο. Πρώτο βήμα σας με το που θα γυρίσουμε από τις διακοπές θα πρέπει να είναι να αραιώσουμε σε ένα βαθμό το λούσιμο. Ξέρω πως ακούγεται δύσκολο μας τα μαλλιά μας χρειάζονται μια μικρή αποχή από το καθημερινή ή και περισσότερο επαφή τους με σαμπουάν. Επίσης καλό είναι να προσμηθευτούμε μια καλή μάσκα ενυδάτωσης που θα τα βοηθήσει να επανέλθουν γρηγορότερα. Ο νέος oriflame κατάλογος θα μας βοηθήσει να βρούμε όσα χρειαζόμαστε και να τα αγοράσουμε φθηνότερα.

  • πρόσωπο

Το πρόσωπό μας χρειάζεται κι αυτό εντατική φροντίδα όσο κι αν προσπαθήσαμε να το προστατέψουμε με αντηλιακά και καπέλα. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Για αρχή μια ήπια απολέπιση σε συνδυασμό με μια θεραπεία ενυδάτωσης θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ξανά λάμψη και σφριγηλότητα. Θα ήταν χρήσιμο επιπλέον να εξοπλιστούμε με μια καλή ενυδατική με δείκτη προστασίας αφού και το χειμώνα στη χώρα μας το χρειαζόμαστε καθώς και με μια κρέμα νύχτας που θα βοηθά την επιδερμίδα μας να ανακάμψει όσο εμείς ξεκουραζόμαστε. Η avon μπροσούρα συγκεντρώνει για εμάς προσφορές σε όλα τα απαραίτητα προϊόντα κι έτσι εξοικονομούμε χρήματα χωρίς κόπο.

  • σώμα

Μεγάλη φροντίδα θα πρέπει να δείξουμε και στο σώμα μας που δέχτηκε την περισσότερη ακτινοβολία αυτούς τους τρεις μήνες. Ένα ήπιο πίλινγκ κι εδώ σε συνδυασμό με μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης θα βοηθήσει την επιδερμίδα μας να ανανεωθεί. Καλό είναι φυσικά να μην ξεχνάμε πως η ενυδάτωση έρχεται κι από μέσα. Έτσι τώρα που μπαίνει σιγά σιγά το φθινόπωρο ας μην ξεχάσουμε να συνεχίσουμε να πίνουμε άφθονο νερό που θα βοηθήσει ολόκληρο τον οργανισμό μας εσωτερικά και εξωτερικά.

  • πεντικιούρ

Τα άκρα μας κι ιδιαίτερα αυτά των ποδιών χαίρουν ιδιαίτερης φροντίδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα περιποιούμαστε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, βάφουμε τα νύχια μας και τους κάνουμε σχέδια προκειμένου να έχουμε άψογη εμφάνιση κυριολεκτικά από την κορυφή ως τα νύχια. Όταν τελειώνει το καλοκαίρι όμως και φοράμε τα κλειστά μας παπούτσια, όλες μας λίγο-πολύ τα παραμελούμε. Τα πόδια μας χρειάζονται τη φροντίδα μας όμως αν θέλουμε να είναι υγιή και προστατευμένα. Πριν αρχίσουμε να φοράμε κλειστά παπούτσια ξανά καλό είναι να ξεβάψουμε πολύ καλά τα νύχια μας και να ελέγξουμε για τυχόν σημάδια μόλυνσης. Μπορούμε αν θέλουμε να τα περάσουμε με ένα θρεπτικό βερνίκι, να κάνουμε μια καλή απολέπιση στα πέλματά μας και να τα αφήσουμε να ξεκουραστούν για λίγο καιρό με μια θεραπεία ενυδάτωσης.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ