Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής" στο Ναύπλιο απο 25/5 έως 7 /6

“Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής” στο Ναύπλιο απο 25/5 έως 7 /6

Για τέταρτη χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν “Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής”, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ.

 

Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την τετραετή φοίτησή τους στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με ένα ευρύτερο κοινό.

Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται κάθε χρόνο οργανώνονται στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή. Το συγκεκριμένο μάθημα διδάσκεται από το 2005 ανελλιπώς και αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου από την Άννα Τσίχλη.

Πριν το Φεστιβαλάκι οι παραστάσεις παρουσιάζονται αποκλειστικά στη μορφή εξετάσεων του τμήματος, πάντα ανοιχτές προς το κοινό του Ναυπλίου.

Μέσα στο χρόνο το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής έχει καταφέρει να τελεί κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιαίων. Οι παραστάσεις λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά σημεία και χώρους της πόλης του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής, από πλατείες της πόλης μέχρι το Αρχαίο Θέατρο του Άργους.

Στις παραστάσεις που παίρνουν μέρος στο Φεστιβαλάκι, συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών που συνδυάζουν μέσα από τις παραστάσεις τους τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τα μαθήματα δραματολογίας, σκηνοθεσίας, υποκριτικής, σωματικού θεάτρου, θεατρικού φωτισμού και θεατρικής παραγωγής.

Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής έχει αποκτήσει έντονη φήμη και έχει τραβήξει την προσοχή τόσο του καλλιτεχνικού χώρου όσο και των μέσων μαζικής επικοινωνίας σε πανελλήνιο επίπεδο. Απο το 2005 μέχρι και σήμερα έχουν ανέβει περισσότερες απο 70 παραστάσεις των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Παραγωγής.

Επτά ομάδες παρουσιάζουν οκτώ παραστάσεις με κείμενα της επιλογής τους σε διαφορετικούς χώρους στο Ναύπλιο στις 27 Μαΐου – 7 Ιουνίου .
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γιάννης Κοκκοράκης, 6986803995, [email protected]
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Τσίχλη, 6932130453, [email protected]

Αναλυτικότερα στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2019 θα παρουσιαστούν οι παρακάτω παραστάσεις:

-«Μη φύγεις, επιστρέφω»: Σάββατο 25/5, 10μμ., στο πάρκο Μιχ.Ιατρού-πρώην «Κύκνος».

-«Σεξ Λεξικόν-Η επιστήμη του έρωτα»: Δευτέρα 27/5, 10μμ., στο Τριανόν.

-Φουέντε Οβεχούνα- Τρίτη 28/5, 8μμ., στο Τριανόν.

-Μη φύγεις, επιστρέφω»: Τρίτη 28/5

-«Φουέντε Οβεχούνα»: Τετάρτη 29/5

-Μεταναααάστες»: 10μμ., στην αίθουσα 9-Φουγάρο.

-«ΥποβρΗΧΕΙΟ- Ιστορίες κάτω απο την επιφάνεια»: Πέμπτη 30/5, 5.30μμ, στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης.

-«Το πέρασμα»: Παρασκευή 31/5, 8μμ., στο Τριανόν.

-«Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε»: Παρασκευή 31/5, 10μμ., στο ημιυπαίθριο χώρο του Φουγάρο.

-«Θέα.τρων»: Σάββατο 1/6, 8μμ, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου.

-«Μεταναααάστες»: Σάββατο 1/6, 10 μμ., στο Φουγάρο.

-«Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε»: Παρασκευή 7/6, 10μμ., στο ημιυπαίθριο χώρο του Φουγάρο.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ