Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑνάδειξη μορφών εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού από την Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Άργους

Ανάδειξη μορφών εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού από την Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Άργους

Συνεχίζεται η προσπάθεια μας για ανάδειξη μορφών εναλλακτικού αθλητισμού και αθλητικού τουρισμού και αυτό το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ένα νέο φιλόδοξο πρότζεκτ .

Η αρωγή μας για την βελτίωση της επισκεψιμότητας αυτής της φυσικής καλλονής, του φαραγγιού του Ινάχου και παράλληλα μια δράση μας για την διασύνδεση του με την πανέμορφη Καρυά, είναι σε εξέλιξη .
Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός, επιχειρεί να συμβάλει στην προώθηση ενός  νέου αθλήματος, ίσως αγνώστου ακόμη στο ευρύ κοινό, αλλά πλέον ταχύτατα εξελισσόμενου.
Είναι το άθλημα του Canyoning, μια δραστηριότητα βουνού που ανήκει στην κατηγορία των υπαίθριων σπορ – εξερεύνησης.
Το Canyoning είναι ένα άθλημα που συνδυάζει πεζοπορία, κολύμβηση, καταρράκτες, καταδύσεις, διαφάνειες, παιχνίδια με νερό.
Το φαράγγι του Ινάχου βρίσκεται στο Αρτεμίσιο Όρος, μεταξύ της Καρυάς και του Νεοχωρίου και περιλαμβάνει πάνω από 30 καταρράκτες !
Η ιδιαίτερη μικρή απόσταση από την Αθήνα, σε σχέση με άλλα φαράγγια, καθώς και η ύπαρξη μεγάλων παραδοσιακών οικισμών στη γύρω περιοχή, όπως είναι η πανέμορφη Καρυά, επιτρέπουν εύκολες εκδρομές από τους λάτρεις του αθλήματος, από ορειβατικούς και σπηλαιολογικούς συλλόγους αλλά και από εταιρίες θεματικού τουρισμού που αναζητούν καταλύματα και παραδοσιακούς οικισμούς και τοπικές επιχειρήσεις για συνεργασίες .

Ν.Π.Δ.Δ. « Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός »

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ