Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρουσίαση στον "Δαναό" του βιβλίου "Ο Σημαδεμένος Ερημίτης"

Παρουσίαση στον “Δαναό” του βιβλίου “Ο Σημαδεμένος Ερημίτης”

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιατρού Γιώργου Νεοφώτιστου,με τον τίτλο «Ο Σημαδεμένος Ερημίτης» θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων “ο Δαναός”, στις 6μμ.

 

Την παρουσίαση θα κάνουν οι Αναστάσιος Σκλήρης- επίτιμος Ειδικός Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου – συν/χος εκπαιδευτικός και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο κ. Γιώργος Νεοφώτιστος γεννήθηκε στο Άργος, μαθητής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης, απ΄όπου όταν απεφοίτησε, εισήχθη με εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάτοχος του ιατρικού πτυχίου, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 401 Γεν Νοσοκομείο Αθηνών, ως έφεδρος ανθυπίατρος, στην παθολογική κλινική. Συνέχισε για την ειδικότητά του στον «Ευαγγελισμό» , όπου τελείωσε Ειδική Παθολογία & συνέχισε Νεφρολογία. Διορίστηκε διευθυντής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου ίδρυσε και λειτούργησε την πρώτη Μονάδα Τεχνητού νεφρού στη Κρήτη. Στη συνέχεια έγινε εταίρος σε Γενική Κλινική στο Ηράκλειο, και διευθυντής της ιατρικής της υπηρεσίας.

Κατα τη διάρκεια της εξάσκησης του επαγγέλματός του διετέλεσε: Πρόεδρος εξωνοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου, Καθηγητής Νοσηλευτικού τμήματος ΤΕΙ Ηρακλείου, Πρόεδρος ΕΠΣΗ & Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.Έχει εκδόσει, ιατρικά εγχειρίδια (μεταξύ αυτών μια Νοσολογία και ένα ιατρικό βοήθημα, το «Εμείς και τα Μικρόβια») & στράφηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα, όπου το πρώτο εξ αυτών με τίτλο «Στα βήματα του Ασκληπιού» είχε πανελλήνια επιτυχημένη πορεία.

Το τελευταίο του συγγραφικό πόνημα «Ο Σημαδεμένος Ερημίτης» κυκλοφόρησε στις αρχές αυτού του χρόνου απο τις εκδόσεις «Όστρια» και πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο και στη Αθήνα με μεγάλη επιτυχία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ