Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: 'Ερχεται πράγματι ιστορικός χιονιάς;

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: ‘Ερχεται πράγματι ιστορικός χιονιάς;

Ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία που περιμένουμε το Σαββατοκύριακο μας λέει οτι υπάρχει πιθανότητα να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Διαβάστε την ανάρτησή του :

Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.

Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.

Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.

Το έντονο κρύο έχει πια “κλειδώσει” από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Παραμείνετε συντονισμένοι…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ