Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΚήρυξη του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την έντονη χαλαζόπτωση

Κήρυξη του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την έντονη χαλαζόπτωση

Με την υπ΄ αριθμό 341/21.1.2019 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Ταφύλλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,

μέχρι της 12 Απριλίου 2019 ο Δήμος Ευρώτα, μετά την υπ΄ αριθμόν 12031/52/14.1.2019 εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και σχετικού αιτήματος του Δήμου Ευρώτα.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν την 12.1.2019 στην παραπάνω περιοχή.

Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με έγγραφό του ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών την αναστολή καταβολής εισφορών για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να γίνει άμεσα η καταγραφή, η αποτίμηση των ζημιών για να αποζημιωθούν οι αγρότες, αλλά και να ανασταλεί η καταβολή των εισφορών και των βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΛΓΑ.

Η κ. Τζανετέα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και ο ΕΛΓΑ θα ανταποκριθούν άμεσα στο δίκαιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Ευρώτα, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η 4η συνεχή χρονιά που καταστράφηκε η αγροτική παραγωγή της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

σχετικό άρθρο   Δυνατή χαλαζόπτωση έπληξε την Σκάλα Λακωνίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ