Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΝΕΡΓΕΙΑΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩN: Επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλά...

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩN: Επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα,

που έχουν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β΄49/ 18-01-19).

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, επεκτείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 (από 21 Σεπτεμβρίου 2018 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ) το χρονικό όριο μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, καλεί όλους τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διακοπής ρεύματος να κινηθούν άμεσα για να πετύχουν την επανασύνδεση τους.

Όμως, τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνει διακοπή παροχής ρεύματος χωρίς καταγγελία της σύμβασης με μόνη αιτιολογία την καθυστέρηση αποπληρωμής οφειλών, ιδίως λόγω του γεγονότος ότι το ρεύμα όπως το νερό αποτελεί αγαθό το οποίο δεν μπορεί να αποστερηθεί από τον πολίτη χωρίς σοβαρό και εύλογο λόγο.

Συνεπώς, κάθε διακοπή ρεύματος με μόνη αιτιολογία ότι υπάρχει καθυστέρηση αποπληρωμής δεν είναι νόμιμη και η κυβέρνηση, ενόψει του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες καταναλωτές-πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και της υπέρμετρης αύξησης των τιμών του ρεύματος, απότοκος της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, θα πρέπει να προνοήσει άμεσα για την καταβολή των οφειλών στην ΔΕΗ.

Δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι, να ρίχνονται δισεκατομμύρια ευρώ στον Καιάδα των Τραπεζών, να έχει επιλεχθεί η πτώχευση των πολιτών αντί των ανεύθυνων τραπεζών και να μην δίνεται λύση στο υπέρογκο χρέος της ΔΕΗ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ