Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤραγωδία: Πέθανε το παιδάκι που πνίγηκε με το λουρί του σκύλου

Τραγωδία: Πέθανε το παιδάκι που πνίγηκε με το λουρί του σκύλου

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών και γιατρών, ο 6χρονος δεν τα κατάφερε! –

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να δουν πώς κρεμάστηκε .

Δυστυχώς το παιδάκι, που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κρεμάστημε με το λουρί του σκύλου του στο Φάληρο, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Επί 35 ολόκληρα λεπτά προσπαθούσαν οι διασώστες και έπειτα οι γιατροί να επαναφέρουν το αγοράκι που μεταφέρθηκε εχθές στις 16.15 στο νοσοκομείο Παίδων, άσφυγμο και απνοϊκό, αφού εντοπίστηκε αναίσθητο στο σπίτι του, με το λουρί του οικογενειακού σκύλου τυλιγμένο στον λαιμό του!

Το εξάχρονο παιδί, ρουμανικής καταγωγής, νοσηλευόταν διασωληνωμένο στην Εντατική, με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής αλλά το μεσημέρι της Τετάρτης κατέληξε.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το παιδί βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στο Φάληρο, στην οδό Σωκράτους, χωρίς τις αισθήσεις του, πιθανότατα λόγω ασφυξίας, έχοντας τυλιγμένο στον λαιμό του το λουρί του σκύλου της οικογένειας!

Τα εφιαλτικά λεπτά από τη στιγμή που το 6χρονο αγοράκι τυλίχθηκε με το λουρί του σκύλου μέχρι που το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το σπίτι του στην περιοχή του Π.Φαλήρου περιγράφει στο protothema.gr γειτόνισα της οικογένειας.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τριτης όταν η κόρη της άκουσε φωνές. Η ίδια βγήκε να δει τι συμβαίνει και όπως περιγράφει είδε τη μητέρα να κρατα στην αγκαλιά της αναίσθητο το ανήλικο παιδί.

«Μπήκα στο δωμάτιο να δω τι είχε γίνει και είδα το παιδικό τραπεζάκι πάνω στο ντιβάνι τους. Ο μπαμπάς του, εγω και μια ακόμη γυναίκα του κάναμε μαλάξεις και του δίναμε το φιλί της ζωής. Επικοινωνουσα κι εγω με τη νύφη μου που είναι παιδίατρος συνέχεια για να μου δίνει οδηγίες», εξηγησε.

Όπως περιγράφει η ίδια «Δεν είχε σφυγμό. Ήταν χλωμό. Ήταν σαν σπασμένη κούκλα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από το να βλέπεις το παιδί σου να πεθαίνει στα χέρια σου. Και ο πατέρας και η μητέρα οδύρονταν Είναι ησυχη οικογένεια, βιοπαλαιστές. Είναι τόσο φτωχοί και παρόλα αυτά είναι τόσο αγαπημένοι».

Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα της οικογένειας οι αστυνομικοί, βρήκαν τη μητέρα του παιδιού να οδύρεται. Το αγοράκι βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα. Γύρω από τον λαιμό του είχε τυλιχτεί το λουρί του σκύλου, το οποίο φαίνεται ότι του έφραξε πλήρως την αναπνευστική οδό, με αποτέλεσμα το παιδί να σταματήσει να ανασαίνει.

Η μητέρα του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι, όταν συνέβη το κακό, εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού, όμως δεν κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το αγοράκι έχει μια αδερφή 13 ετών, η οποία, την ώρα του περιστατικού, βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο. Ο πατέρας βρισκόταν στη δουλειά.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αμέσως μόλις βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού, ενημέρωσαν την Εισαγγελία, ωστόσο ο εισαγγελέας διέταξε να μην συλληφθούν οι γονείς του 6χρονου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα, για να διαλευκάνουν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ