Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕρώτηση για την διακοπή λειτουργίας του βιοχημικού εργαστηρίου στο Κ. Υ. Δημητσάνας

Ερώτηση για την διακοπή λειτουργίας του βιοχημικού εργαστηρίου στο Κ. Υ. Δημητσάνας

Την άμεση αντιμετώπιση των νέων σοβαρών ελλείψεων που προέκυψαν στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, ζήτησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

 

Ο κ. Βλάσης ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία του βιοχημικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας, το οποίο έπαψε να λειτουργεί λόγω μετάθεσης της παρασκευάστριας, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση ή σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του Κέντρου Υγείας. Η πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ, που δεν συνοδεύεται από πρόβλεψη για αναπλήρωση, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του βιοχημικού εργαστηρίου και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της Γορτυνίας, που δεν μπορούν να έχουν την απαραίτητη ιατρική αντιμετώπιση.

Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς το Κ.Υ. Δημητσάνας εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Βλάσης καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του βιοχημικού εργαστηρίου, αλλά και να μεριμνήσει για την ενίσχυση του Κ.Υ. με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να διασφαλιστεί η εύρρυθμη λειτουργία του.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ