Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚαιρός – Χριστούγεννα: Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Καιρός – Χριστούγεννα: Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα μας… κάνει την χάρη να είναι σχετικά καλός με βάση την εποχή.

Η θερμοκρασία… ψηλά και ο καιρός θα χαλάσει μετά την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Μέρα – μέρα η αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, για το newsit.gr. Πότε και πού θα έχει πολύ κρύο. Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για αύριο, Τετάρτη 19/12/2018, σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα… δυσαρεστήσει όσους ονειρεύονται… λευκά Χριστούγεννα. Κι αυτό διότι δεν αναμένονται χιονοπτώσεις ειδικά μέχρι και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Από εκείνο το σημείο και μετά θα υπάρξει επιδείνωση, ωστόσο από αύριο, Τετάρτη 19/12/2018 και μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ο καιρός αναμένεται σχετικά καλός αν αναλογιστούμε την εποχή.

Η σημαντική βελτίωση που έρχεται και η κακοκαιρία που παίρνει… αναβολή τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά αναφέρει ο Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr: “Μετά τη σημερινή (σ.σ. Τρίτη 18/12/2018) τελευταία θα έλεγα, σοβαρή κακοκαιρία πριν τα Χριστούγεννα, ο καιρός από αύριο και, κυρίως, από την Πέμπτη και μετά θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά, καθώς οι βροχές θα επικεντρώνονται κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές, η θερμοκρασία σιγά, σιγά θα ανεβαίνει.

Έτσι, την Πέμπτη περιμένουμε γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στην Αττικοβοιωτία, γύρω στους 13 στα βόρεια, την Παρασκευή πολύ πιο μαλακός ο καιρός, με λίγες βροχές μόνο στα βορειοδυτικά, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 13 με 14, στα δυτικά τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιόλουστο, με λίγες μόνο συννεφιές στα νησιά, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 17, ακόμα και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο στις ίδιες θερμοκρασίες”.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα
Και συνεχίζει ο Τάσος Αρνιακός για τις μέρες των Χριστουγέννων: “Παραμονή Χριστουγέννων περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με πρωινές ομίχλες και τον υδράργυρο πάλι στους 17, 18, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα περιμένουμε κάποιες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, με λίγες βροχές, στα δυτικά, την Ήπειρο και τη βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στους 17, 18 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές, Αττικοβοιωτία. Στη βόρεια Ελλάδα στους 11, 12 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου περιμένουμε το μεσημέρι των Χριστουγέννων, στην Αθήνα γύρω στους 17 με 18.

Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και μετά, περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας, διότι οι ψυχρές μάζες που έχουν εγκλωβιστεί στη Βόρεια Ευρώπη, σιγά – σιγά, θα ζητήσουν διέξοδο νοτιότερα.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και μετά, τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς ο καιρός θα γίνει και πάλι χειμωνιάτικος”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ