Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΝΑΥΠΛΙΟ: "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ "από την σχολή ΕΝ ΧΟΡΩ Μπαλέτο σε Δύο Πράξεις...

ΝΑΥΠΛΙΟ: “Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ “από την σχολή ΕΝ ΧΟΡΩ Μπαλέτο σε Δύο Πράξεις με Επίλογο

Μπαλέτο σε Δύο Πράξεις με Επίλογο “Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ “από την σχολή ΕΝ ΧΟΡΩ σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ , σε μουσική Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 .

Συμμετέχουν οι μαθήτριες της σχολής και ο επαγγελματίας χορευτής Ηλίας Μανιατοπουλος (Απόφοιτος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού)

 

Χορογραφία: Κωνσταντίνα Θεμελή

Κοστούμια: Cinderella boutique-Έφη Χονδρακη

Σκηνικά: Λευτέρης Μπάλι

 

Φωτισμοί -Ηχοληψία: Μάνος Σταθόπουλος

Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη, όπου η μικρή Κλάρα περιμένει το δώρο από τον νονό της. Ανοίγοντάς το βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο σαλόνι για να κοιμίσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιγνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Στη δεύτερη πράξη παρακολουθούμε την Κλάρα και τον Πρίγκιπα-Καρυοθραύστη να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι, πρώτα στη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και έπειτα στη χώρα των Ζαχαρωτών και της Νεράιδας Ζαχαρένιας. Το όνειρο δεν κρατάει πολύ. Καθώς ξημερώνουν Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της έχει μεταμορφωθεί ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονός της.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ