Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣυνάντηση Βίτσα-Σόιλου υπό την αιγίδα Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Βίτσα-Σόιλου υπό την αιγίδα Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα με τον Τούρκο ομόλογό του υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, πραγματοποιήθηκε υπό τη παρουσία του ευρωπαίου επιτρόπου Δ.Αβραμόπουλου στο Μαρακές του Μαρόκου.

 

H συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα για την καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ -Τουρκίας για την διαχείριση του μεταναστευτικού και τη συνεργασία των Λιμενικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Συζητήθηκε και η συνεργασία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.

Εποικοδομητική και φιλική συνάντηση στο Μαρακές με την Ελλάδα και την Τουρκία για το πως θα βελτιωθεί η συνεργασία για το μεταναστευτικό στην ανατολική Μεσόγειο, έγραψε ο κ. Αβραμόπουλoς στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ο Δ. Βίτσας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδος -Τουρκίας -ΕΕ υπό την αιγίδα του επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου. Ανέφερε επίσης πως έγινε μια εκτίμηση των θετικών συζητήσεων που είχαν προηγηθεί για την βελτίωση της συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ