Συγκέντρωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογου Αργολίδας στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος

- Advertisement -

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), πραγματοποίησε σήμερα 28 Νοεμβρίου το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος. Στην συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν μικρομεσαίοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Αργολίδας και έγινε σε ανταπόκριση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που γίνεται σήμερα.

- Advertisement -

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, “η συγκεντρώσεις αυτές είναι μια μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ και την ΚΑΠ που μας οδηγούν στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό!

Με κοινό αγώνα με τους εργάτες και τους μικρούς επαγγελματίες, μπορούμε και να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα μας δώσουν ανάσες.

Με την απεργιακή κινητοποίση, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας, στους συναδέλφους αγρότες από την Ηλεία, που μετά τους συνάδελφους από τη Λάρισα, καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Σε κινητοποιήσεις που αφορούσαν αγώνες επιβίωσης, ενάντια στο ξεκλήρισμα που μας ετοιμάζουν.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι δε μας τρομάζουν, δεν μας φοβίζουν. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ακόμα πιο πολλοί, πιο οργανωμένοι, ανυποχώρητοι, για το άδικο το ζούμε και παλεύουμε για το δικαίωμα να μείνουμε στα χωράφια και στα κοπάδια μας!

Παράλληλα είμαστε δίπλα στους εκατοντάδες συνάδελφους αγρότες, που τους χρωστά από την περσινή παραγωγή το εργοστάσιο Φραγκίστας. Η εταιρία αφού πρώτα πήρε την παραγωγή, την πούλησε, δεν εξοφλεί τους παραγωγούς. Την ίδια στιγμής, χρεωστάει και δεδουλευμένα στους εργάτες, σε μεγάλο βαθμό στις ίδιες τις γυναίκες μας που δούλευαν εκεί.

Απαιτείται τώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με αγωνιστικές διαθέσεις να διεκδικήσουν την εξόφλησή τους από τον εταιρία Φραγκίστα”.

Οι συγκεντρωθέντες τόνισαν επίσης ότι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

Φορολογία με βάση το πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

 

- Advertisement -