Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ“Παράγοντας εγγύησης των μεγάλων έργων η Νέα Πελοπόννησος”

“Παράγοντας εγγύησης των μεγάλων έργων η Νέα Πελοπόννησος”

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που έγινε την Δευτέρα και μετά απο ψηφοφορία, εγκρίθηκαν οι απαλλοτριώσεις των χώρων εγκατάστασης των μονάδων διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων σε Αρκαδία και Λακωνία.

 

«Η παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Νέα Πελοπόννησος, δε στιγματίστηκε ποτέ από την κομματική ταυτότητα των μελών της, παρόλο που γίνεται μια προσπάθεια με δόλο να δημιουργηθεί η αντίληψη στους πολίτες ότι η συγκρότηση της έγινε στη βάση της κομματικής ταυτότητας των μελών της» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι όσοι πρόταξαν την κομματική τους ταυτότητα πάνω από το συμφέρον των πολιτών αποδείχθηκαν βαρίδια που η κοινωνία τους απέρριψε.

Η δημιουργία της Νέας Πελοποννήσου έδειξε ένα νέο δρόμο συνεννόησης για τη χώρα, τον οποίο η κοινωνία ακολούθησε, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο οποίος επεσήμανε ότι «και σήμερα αυτό που επιχειρεί η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου αποτελεί ένα σημείο τομής για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας».

Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ είναι μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, η οποία αρχίζει να υλοποιείται μέσα στο 2018 -τόνισε ο Πέτρος Τατούλης- και χαρακτήρισε ως μόνη ανατρεπτική δύναμη στην καθεστηκυία τάξη της Πελοποννήσου την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, «η οποία έφερε την πιο ανατρεπτική, πιο σύγχρονη, πιο οικονομική και πιο φιλικά περιβαλλοντική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Όλοι εσείς που φωνάζετε τώρα και μάταια προσπαθείτε να εμποδίσετε το έργο, είσαστε για πολλές δεκαετίες συνένοχοι στα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε υπέρ μιας απόλυτα νόμιμης διαδικασίας, τόσο σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο, όσο και με το Ευρωπαϊκό, με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Το έργο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων έχει κριθεί από τα δύο μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Είναι τιμή για την Οικονομική Επιτροπή και για το Περιφερειακό Συμβούλιο το έργο αυτό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και ταυτόχρονα το πιο οικονομικό και το πιο φιλικά περιβαλλοντικό τέτοιο έργο στη χώρα» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ