Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠρώτη συνάντηση της ομάδας διακοπής καπνίσματος της "Αλληλεγγύης"

Πρώτη συνάντηση της ομάδας διακοπής καπνίσματος της “Αλληλεγγύης”

Η 11η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Νομού Αργολίδας “Η Αλληλεγγύη”, ξεκίνησε το τρίμηνο διεπιστημονικό πρόγραμμα παρέμβασης για το κάπνισμα.

 

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στα γραφεία του συλλόγου με την φροντίδα της ψυχολόγου Εμμανουέλας Κούρου.

Εχθές Τετάρτη πραγματοποιήθηκε γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου. Ευχές για επιτυχημένη προσπάθεια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα διαρκεί 3 μήνες με εβδομαδιαίες συναντήσεις, όπου η διεπιστημονική ομάδα -αποτελούμενη από ειδικότητες όπως ψυχολόγος, πνευμονολόγος, καρδιολόγος, ακτινολόγος, διαιτολόγος, φυσικοθεραπευτής και καθηγητής φυσικής αγωγής, στοχεύει στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση αναφορικά με την καπνιστική συνήθεια και να επιτευχθεί η διακοπή της.
Οι ομάδες έχουν χαρακτήρα ενδυναμωτικό, με πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των συμμετεχόντων για την διακοπή του καπνίσματος αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. 

Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην ομάδα μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του Συλλόγου 27510-68858 καθημερινά 10.00-13.00 και Τετάρτη απόγευμα 18.00-21.00

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ