Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΔεξαμενή ύδρευσης στο Λεβίδι απο την Δ.Ε.Υ.Α.Τρίπολης

Δεξαμενή ύδρευσης στο Λεβίδι απο την Δ.Ε.Υ.Α.Τρίπολης

Έργο ύδρευσης πραγματοποιήθηκε από την ΔΕΥΑΤ στην περιοχή του Λεβιδίου. Πρόκειται για μια νέα δεξαμενή που θα μπορεί να δίνει νερό σε επιχειρήσεις κτηνοτρόφους και καλλιεργητές της περιοχής και θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα του βόρειου κομματιού του Λεβιδίου.

 

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής ανέφερε σχετικά:

”Στην περιοχή του Λεβιδίου στη θέση Νούδημος πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο προκειμένου να μην χάνεται νερό και να αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο αυτό το πολύτιμο αγαθό. Μετά από μελέτη της υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. φτιάξαμε μία δεξαμενή όπου μεταφέρεται εκεί το νερό, έτσι ώστε να μπορούμε να δίνουμε νερό σε επιχειρήσεις, κτηνοτρόφους και καλλιεργητές της περιοχής.

Αυτή η παρέμβαση, έρχεται να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα του βόρειου κομματιού του Λεβιδίου. Το έργο έγινε από την υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Τ, μετά την προμήθεια σωληνών και δεξαμενών. Στη συνέχεια η υπηρεσία, με αυτεπιστασία ολοκλήρωσε αυτό το έργο.

Για άλλη μια φορά, με τη βοήθεια της Δ.Ε.Υ.Α.Τ εξοικονομήθηκαν αρκετά χρήματα, διότι αν πηγαίναμε με τη διαδικασία διαγωνισμού το έργο θα κόστιζε σχεδόν 100.000 ευρώ, ενώ τώρα με πολύ λίγα χρήματα, δηλαδή, μόνο με προμήθεια των υλικών και δουλειά της υπηρεσίας, το έργο κατάφερε να ολοκληρωθεί. Θα δώσουμε δηλαδή καθαρό νερό και ελεγμένο προκειμένου να καλύπτονται οι άμεσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Τ και στον αντιπρόεδρο κ. Καρώνη. Αυτό είναι ένα ακόμα έργο από τα πολλά που έχουμε προγραμματίσει και ολοκληρώνουμε σιγά-σιγά.”

Ο κ. Καρώνης αναφερόμενος σε αυτό το έργο είπε:

”Στο Λεβίδι έγινε μία καταγραφή από την αρχή της θητείας του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο προγραμματισμός που κάναμε για όλα αυτά τα προβλήματα βρίσκονται σε ένα καλό στάδιο.

Αναφορικά, ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Λεβιδίου που θα λυθεί το οποίο δημοπρατήθηκε, είναι τα όμβρια που υπάρχουν λόγω της θέσης του χωριού. Έγινε μία προσπάθεια με σωστή μελέτη από την υπηρεσία μας και έχει δημοπρατηθεί. Ήδη βγήκε ο ανάδοχος. Πρέπει να σταματήσει να έχει πρόβλημα το χωριό και να φεύγουν τα όμβρια εκτός.

Τα έργα αυτά θα συνεχιστούν και σε άλλα χωριά όπως η Κανδήλα και Παλαιόπυργος. Θεωρώ ότι από τις καταγραφές που έχουμε κάνει, έχει ολοκληρωθεί το 80%, από τα αιτήματα των προέδρων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ