Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΤο Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Κούβας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Κούβας

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, η Πρέσβειρα της Κούβας Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Π.Νίκα.

 

Ο κ.Νίκας καλωσόρισε την πρέσβειρα της Κούβας, επισημαίνοντας ότι ανεξάρτητα από τις ιδέες και απόψεις που καθένας έχει, υπάρχει μία γενική συμπάθεια στον ελληνικό λαό για την Κούβα. Κάποιοι συμπαθούν την Κούβα για ιδεολογικούς λόγους, κάποιοι συνεπαρμένοι από το μεγάλο Χεμινγκουέι, κάποιοι από την αγωνιστικότητα ενός μικρού λαού.

Ανέφερε πως «αν μπορούσε να υπάρξει μία συνεργασία της Καλαμάτας με μία πόλη αναλόγου μεγέθους, ιδιαίτερα σε θέματα τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, θα μπορούσε να ξεκινήσει σε επίπεδο συζητήσεων». Ο Δήμαρχος ευχήθηκε να έχει καλή δύναμη ο κουβανικός λαός και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Η πρέσβειρα ευχαρίστησε για την υποδοχή και συμφώνησε με τον δήμαρχο ότι «ανάμεσα στην Κούβα και την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικοί ιστορικοί δεσμοί και πολλές ομοιότητες. Είναι δύο λαοί που πάντα αντιστάθηκαν στον κατακτητή και έχουν αγωνιστεί στην πάροδο των ετών για την ελευθερία τους. Ο εθνικός ήρωας της Κούβας, ο Χοσέ Μαρτί, το 19ο αιώνα έγραψε για το Διονύσιο Σολωμό. Η έννοια της ελευθερίας στο έργο των δύο αυτών μεγάλων ποιητών είναι, επίσης, κάτι που μας ενώνει».

Η κυρία Κορτίνα εξέφρασε τη χαρά της για τη δυνατότητα «να αυξήσουμε τους πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στην Κούβα και την Ελλάδα».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ