Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΜόνη λύση η ενσωμάτωση των προσφύγων υποστήριξε ο Σόιμπλε

Μόνη λύση η ενσωμάτωση των προσφύγων υποστήριξε ο Σόιμπλε

Για ανάγκη ενισχύσης των προσπαθειών για την ενσωμάτων των μεταναστών και προσφύγων στην κοινωνία, μίλησε ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην Die Welt.

 

Σημείωσε πως “η μετανάστευση είναι η πιο άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης . Ακόμη και ο επαναπατρισμός των ατόμων που αναζητούν άσυλο είναι δύσκολος, οι μαζικές απελάσεις είναι μη ρεαλιστικές. Αντί γι’ αυτό, θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο είναι να απελάσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε την πλειονότητα αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.

Ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε την απόφαση της Μέρκελ πριν από τρία χρόνια να αφήσει τα σύνορα της χώρας ανοικτά για τους πρόσφυγες. «Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με χιλιάδες πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, η απόφαση της καγκελάριου ήταν η σωστή. Αλλά σε αυτό που απέτυχε στη συνέχεια ήταν να περιορίσει τις επικοινωνιακές συνέπειες.

Το μήνυμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 παρερμηνεύτηκε ως μήνυμα προς τον κόσμο, ότι όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν στη Γερμανία μπορούν να έρθουν στη χώρα. Υφιστάμεθα αυτές τις συνέπειες μέχρι σήμερα, με ανθρώπους να κακοποιούνται και να παρασύρονται από τους διακινητές. Η μετανάστευση είναι η πιο άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ