Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Συνεχείς εκρήξεις - Φόβοι...

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Συνεχείς εκρήξεις – Φόβοι για εγκλωβισμένους

Σε εξέλιξη είναι από τις 07.50 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο. 

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο καπνός είναι ορατός από μακριά.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου. Επί ποδός βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις φοιτητικές εστίες και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο. Μάλιστα, σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση των εστιών, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως δεν υπάρχει κανένας φοιτητής μέσα.

Oι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους κοντά στην φωτιά ενώ όλες οι αρχές βρίσκονται επί ποδός για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκκένωση της περιοχής, είτε του νοσοκομείου.

Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ