Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ«Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας» στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας...

«Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας» στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας Κίου

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης.

Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση

Με αφορμή την ημέρα αυτή και πιστεύοντας ότι οι έφηβοι, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι αυτοί που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά διαμορφώνοντας μια οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο Άργους –Μυκηνών, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Σκούφη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Νέας Κίου κ. Νικόλαο Μουτάφη και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, επιχειρεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Νέας Κίου σχετικά με τα δάση, το αστικό και περιαστικό πράσινο και προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας».

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας Κίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, από τις 12:00 έως τις 13:30.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ενημερωθούν για τη σημασία των δασών και του πρασίνου γενικότερα στη ζωή τους, θα προβούν σε δενδροφύτευση και εξωραϊσμό της σχολικής τους αυλής με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου τους.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι προσφορά της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας ενώ τα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά είναι προσφορά της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ