Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΤο παραδεισένιο ποτάμι «ουράνιο τόξο» στην Κολομβία , το πιό όμορφο στον...

Το παραδεισένιο ποτάμι «ουράνιο τόξο» στην Κολομβία , το πιό όμορφο στον κόσμο (βίντεο)

Το παραδεισένιο ποτάμι «ουράνιο τόξο» στην Κολομβία , το πιό όμορφο στον κόσμο…

Το εκπληκτικό ποτάμι Caño Cristales στην Κολομβία διαθέτει μια σπάνια ποικιλία πετρωμάτων, μερικά από τα οποία είναι τα αρχαιότερο στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ο μοναδικός συνδυασμός της τοπικής χλωρίδας και διαφόρων ορυκτών δημιουργούν ένα συνδυασμό χρωμάτων που είναι μοναδικό στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου, το νερό μοιάζει με οποιουδήποτε άλλου ποταμιού, που περιβάλλεται από άγρια πετρώματα και καταλήγει σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη.

Συχνά του αποδίδονται ονομασίες όπως “Ο ποταμός των 5 χρωμάτων”, “Το υγρό ουράνιο τόξο” ή ακόμη και “Το πιο όμορφο ποτάμι στον κόσμο”, χάρη στα εκπληκτικά χρώματα του όπως κίτρινο, πράσινο, μπλε, μαύρο και ειδικά το κόκκινο του φυτού Macarenia clavigera που βρίσκεται στον βυθό του ποταμού και διαμορφώνει την μοναδική του εμφάνιση.

Ο ποταμός βρίσκεται κρυμμένος στην οροσειρά Serranía de la Macarena και μέχρι πρότινος η πρόσβαση των επισκεπτών ήταν αδύνατη γιατί στην περιοχή δρούσαν αντάρτες και έμποροι ναρκωτικών.

Συνολικά έχει μήκος 100 χιλιόμετρα και 19 μέτρα πλάτος. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, καθώς σε κάποια σημεία συνορεύει με τις Άνδεις και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου.

 

 

 

 

Δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου- Πως θα κυλήσει ο καιρός την εβδομάδα

ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ tvΝΕΑ με τον Μάνο Παπαδάκη

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ