O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Το τμήμα Γαλακτοκομίας ΔΙΕΚ Επιδαύρου δοκιμάζει τα γκουρμέ όρια της γαλακτοκομικής τέχνης!

Παρασκευάσαμε μια τυρολέζικη σιμιγδαλένια πουτίγκα, την κρέμα muas, άγλυκη από αγελαδινό γάλα, γνωστή ως κύριο πιάτο των χωρικών της αυστριακής υπαίθρου.

Την κατανάλωναν στο πρωινό γεύμα ώστε να τους γεμίσει ενέργεια για τη δύσκολη μέρα που θα ακολουθούσε. Σ΄αυτό το εκλεκτό επιδόρπιο προσθέσαμε φυσικές γλυκαντικές ύλες από φρέσκα ρόδια και γλυκό κεράσι.

Lemon cream
Η μεσογειακή κρέμα με κύρια χαρακτηριστικά το αγελαδινό γάλα, το λεμόνι και το αλεύρι. Λαχταριστή, γλυκιά, με μεταξένια υφή και δροσερά αρώματα λεμονιού.

Μυζηθροπιτάκια με νωπή μυζήθρα, τα οποία παρασκευάσαμε με πρόσγαλα γιδινού γάλακτος. Περιχύθηκαν με δροσερό γευστικό μέλι πορτοκαλιάς από τα μελίσσια της σχολής μας.

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Αυγοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Φτιάξτε μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική αυγοσαλάτα με τα τσουγκρισμένα αυγά που σας περίσσεψαν. Συστατικά…

10 ώρες πριν

Πασχαλινά έθιμα: Γιατί τσουγκρίζουμε αυγά, γιατί σουβλίζουμε αρνί

Από το τραπέζι του Πάσχα δε λείπει ποτέ αρνάκι, κοκορέτσι, τσουρέκι, κουλουράκια και φυσικά κόκκινα…

11 ώρες πριν

Μαγειρίτσα η παραδοσιακή πασχαλινή σούπα στην κλασική εκδοχή της

Υλικά 1 συκωταριά αρνίσια (γύρω στο 1 κιλό ή λίγο περισσότερο), καθαρισμένη ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο…

17 ώρες πριν

Τελέστηκε η Αποκαθήλωση του Κυρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας στον ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους

Πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και στον Ιερό Ναό Αγίου  Πέτρου Άργους τελέστηκε η τελετή  της…

17 ώρες πριν

Μεγάλη Παρασκευή : Η κορύφωση του Θείου Δράματος

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας,…

18 ώρες πριν

Άργος: Διακοπή υδροδότησης σήμερα 3 Μαΐου

Διακοπή υδροδότησης για σήμερα 3 Μαΐου 2024 ανακοίνωσε η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. Δείτε την ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε…

18 ώρες πριν