Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Το τμήμα Γαλακτοκομίας ΔΙΕΚ Επιδαύρου δοκιμάζει τα γκουρμέ όρια της γαλακτοκομικής ...

Το τμήμα Γαλακτοκομίας ΔΙΕΚ Επιδαύρου δοκιμάζει τα γκουρμέ όρια της γαλακτοκομικής τέχνης!

Παρασκευάσαμε μια τυρολέζικη σιμιγδαλένια πουτίγκα, την κρέμα muas, άγλυκη από αγελαδινό γάλα, γνωστή ως κύριο πιάτο των χωρικών της αυστριακής υπαίθρου.

Την κατανάλωναν στο πρωινό γεύμα ώστε να τους γεμίσει ενέργεια για τη δύσκολη μέρα που θα ακολουθούσε. Σ΄αυτό το εκλεκτό επιδόρπιο προσθέσαμε φυσικές γλυκαντικές ύλες από φρέσκα ρόδια και γλυκό κεράσι.

Lemon cream
Η μεσογειακή κρέμα με κύρια χαρακτηριστικά το αγελαδινό γάλα, το λεμόνι και το αλεύρι. Λαχταριστή, γλυκιά, με μεταξένια υφή και δροσερά αρώματα λεμονιού.

Μυζηθροπιτάκια με νωπή μυζήθρα, τα οποία παρασκευάσαμε με πρόσγαλα γιδινού γάλακτος. Περιχύθηκαν με δροσερό γευστικό μέλι πορτοκαλιάς από τα μελίσσια της σχολής μας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ