Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΕθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σπετσών: Γίνε Εθελοντής Πυροσβέστης η διαδικασία ξεκίνησε

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σπετσών: Γίνε Εθελοντής Πυροσβέστης η διαδικασία ξεκίνησε

Με την εμπειρία από την πρόσφατη πυργκαγιά στο νησί μας, και μερικές ημέρες μετά, η εν θερμό από τις φλόγες σκέψη γίνεται λογική πια. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να δούμε τι μπορεί να κάνει κάποιος σε μια πυρκαγιά τέτοιου μεγέθους.

• Πρώτα απ’ όλα η ΕΓΚΑΙΡΗ ενημέρωση της Πυροσβεστικής είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη. Μην αφεθούμε στην σκέψη ότι κάποιος άλλος θα έχει καλέσει στο 199 ή στο 2298074199 για την περιοχή μας, ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε εμείς. Στην επικοινωνία μας πρέπει να προσδιορίσουμε όσο μπορούμε με ακρίβεια το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και όχι αυτό που μάλλον πιστεύουμε βλέποντας από μακρυά τον καπνό.

• Αναφέρουμε την θέση μας και το τι βλέπουμε. Με λάθος πληροφόρηση υπάρχει κίνδυνος οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κατευθυνθούν σε λάθος σημείο και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Μετά την ενημέρωση για πυρκαγιά, τα πυροσβεστικά οχήματα πρέπει να κατευθυνθούν με ταχύτητα στο σημείο.

• Μεγάλη βοήθεια που μπορεί να παρέχει κάποιος είναι να διευκολύνει την διέλευση των οχημάτων αυτών. Πυροσβεστικά μπορεί να κινούνται και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς. Αυτό που παρατηρείται στο νησί μας είναι ότι πολλά μηχανάκια, κυρίως από ανθρώπους που δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα στο σημείο. Τα μόνα που μπορούν να συμβούν είναι ατύχημα και καθηστέρηση. Βοηθείστε με την κίνηση σας.
Οι πυροσβέστες φορούν ειδική στολή, κράνος, γυαλιά, γάντια, μπότες και ότι χρειάζεται για να προστατευθούν όταν βρίσκονται κοντά στην φωτιά. Εκ των πραγμάτων λοιπόν πολίτες με σαγιονάρες, βερμούδες, μπλουζάκια και ακάλυπτο κεφάλι ΔΕΝ μπορούν να βοηθήσουν. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσθέσουν μια επιπλέον σκέψη στον πυροσβέστη που βρίσκεται κοντά ώστε να τον προστατέψει.
Όταν ένας πυροσβέστης επιχειρεί έχει στο μυαλό του πολλούς παράγοντες που ορίζουν την δράση του. Ένας απλός πολίτης αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει. Θέλει μεγάλη προσοχή ώστε να μην προσθέσουμε στον πυροσβέστη και άλλους παράγοντες που θα δυσκολέψουν κι άλλο το έργο του. Δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθείς στο έργο σου όταν πίσω σου ο καθένας φωνάζει και κάτι διαφορετικό. Δεν είναι δυνατόν να φωνάζεις από το έδαφος στο ελικόπτερο, που θα ρίξει το φορτίο νερού, μάλλον αυτός από εκεί ψηλά έχει καλύτερη εικόνα και εμπειρία.
Είναι κατανοητό ότι βλέποντας να γίνεται μια καταστροφή στο νησί σου ανησυχείς, τρομάζεις, λυπάσαι, εξαγριώνεσαι και θέλεις να βρεθείς εκεί κοντά να βοηθήσεις.
Μπορείς να το κάνεις, οργανωμένα, έχοντας την απαραίτητη ατομική προστασία και έχοντας την εκπαίδευση που θα σε βοηθήσει να συμβάλεις στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς.
Αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου και από απλός θεατής της πυρκαγιάς γίνε μέλος της ομάδας που μπορεί να παλέψει μαζί της.

Μπορείς κι εσύ να προστατέψεις το δάσος του νησιού μας, γίνε Εθελοντής Πυροσβέστης στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σπετσών.
Επικοινώνησε μαζί μας στο 2298074199, η διαδικασία ξεκίνησε!

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ