H “ΠΥΛΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, διοργανώνει το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ στις ενότητες ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγικές μονάδες της Πελοποννήσου.
Η νέα διοργάνωση επιθυμούμε να γίνει θεσμός και υπόσχεται ότι η καρδιά της Πελοποννήσου θα χτυπά δυνατά στο λιμάνι του Ναυπλίου σε ένα ταξίδι γεύσης, Πολιτισμού, καλλιτεχνικών αναζητήσεων και προβολών.
ΕΙΣΟΔΟΣ – ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο χρόνος διεξαγωγής του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί για ένα μήνα και συγκεκριμένα από 2 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.
Η πρώτη εβδομάδα ξεκινάει την Παρασκευή 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).
2 – 3 – 4 και 5 Ιουνίου ώρες 17:30 – 23:30
Ο τόπος διεξαγωγής είναι η οδός Αριστοτέλη Ωνάση στο Λιμάνι Ναυπλίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1ου ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
5:30μ.μ. Έναρξη του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
7:00μ.μ. Εγκαίνια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ
9:00μ.μ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΥΣΑΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
8:00μ.μ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ» Το Ελληνικό πρωινό συμβάλει στη διαμόρφωση της Πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής φυσιογνωμίας του κάθε τόπου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και να γευτεί τον πλούτο της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Το σύγκλινο είναι το παραδοσιακό παστό χοιρινό κρέας της Μάνης. Είναι μια εξαιρετική τροφή απίθανης γεύσης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
7:00μ.μ. Επίδειξη παρασκευή παραδοσιακού σαπουνιού με βάση το ελαιόλαδο με διοργανωτή την QueenBee’s, Κα Τσερπέλη Εύη.