Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣε 1 ώρα και 30 λεπτά το Αντίρριο–Ιωάννινα - στην κυκλοφορία η...

Σε 1 ώρα και 30 λεπτά το Αντίρριο–Ιωάννινα – στην κυκλοφορία η σύνδεση με τη γέφυρα Ρίου

Σε 1 ώρα και 30 λεπτά το Αντίρριο–Ιωάννινα με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Ολοκλήρωση της σύνδεσης με τη γέφυρα Ρίου.

 
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι παραδίδεται, σήμερα, στην κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού και των ενδιάμεσων σηράγγων.

Η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που παραδίδεται σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρείς σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας), δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας.

Κατά συνέπεια, μπαίνει οριστικό τέλος στην, επί δεκαετίες, ταλαιπωρία των πολιτών σε ένα πολύ επικίνδυνο οδικό δίκτυο από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου έως την Αμφιλοχία.

Ο χρόνος για την παραπάνω διαδρομή μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρα και 35 λεπτών που διαρκούσε μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Το ταξίδι, επίσης, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα, θα διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιρού και η διαδρομή από Αντίρριο ως τα Ιωάννινα θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ