Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο Νοσοκομείο Ναυπλίου εξυπηρετεί 100 χιλιάδες κόσμο και πρέπει να παραμείνει ζωντανό...

Το Νοσοκομείο Ναυπλίου εξυπηρετεί 100 χιλιάδες κόσμο και πρέπει να παραμείνει ζωντανό – Διαμαρτυρία για να μην γυρίσει η Υγεία στο Μεσαίωνα …(+ΒΙΝΤΕΟ)

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαμε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου παραβρέθηκαν κύρια εργαζόμενοι, αλλά και ο δήμαρχος Ναυπλίου με τους υπόλοιπους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δήμου Επιδαύρου και απλοί πολίτες.

 

Η διαμαρτυρία είχε στόχο την ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων για μετατροπή και τελικά κλείσιμο του νοσοκομείου και αντί αυτού δημιουργία πρωτοβάθμιου Κέντρου Υγείας.

Όλοι οι ομιλήσαντες διετράνωσαν την επιθυμία αλλά και απόφαση τους να περιφρουρήσουν το υπάρχον νοσοκομείο και να μην αφήσουν να υλοποιηθούν τα όποια σχέδια για μεταφορά του της δευτεροβάθμιας παροχής υγείας σε πρώτο στάδιο στο Άργος και σε δεύτερο στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Εντύπωση έκανε και η αναφορά του δημάρχου κ. Κωστούρου σε επικοινωνία του με τον δήμαρχο Σπετσών, ο οποίος του είπε ότι θα σταθεί αλληλέγγυος σε όποια προσπάθεια για διατήρηση του νοσοκομείου Ναυπλίου. Είναι λογικό φυσικά αυτό, αφού το νοσοκομείο Ναυπλίου δεν εξυπηρετεί μόνο το Ναύπλιο αλλά και τις περιοχές των δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας και φυσικά τα νησιά των Σπετσών, της Ύδρας και του Πόρου.

Αξιοπρόσεκτη όμως ήταν και η παρατήρηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων κ. Γραμματικόπουλου που έβαλε στο προβληματισμό και την διάσταση των δημοτών του Άργους, οι οποίοι τις μισές ημέρες του χρόνου εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κοκκινόπουλου, που αποκάλυψε έγγραφο της κυβέρνησης που μιλά για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με την πρωτοβάθμια παροχή υγείας να έχει καταλάβει περισσότερο από το ήμισυ του σημερινού χώρου του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Η πλεκτάνη για το νοσοκομείο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται, αλλά δυστυχώς οι δημότες της περιοχής δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και δεν έχουν βροντοφωνάξει, όπως θα έπρεπε, ότι το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει στην θέση του.

Από τις μαζικές οργανώσεις μόνο το ΠΑΜΕ ήταν για μια ακόμη φορά παρόν και εισέπραξε το χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση. Επίσης παρόν ήταν π πρόδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και ο πρόεδρος των συναξιούχων της περιοχής.

Δείτε το σχετικό βίντεο σε αυτή την ανάρτηση, με αποσπάσματα από την σημερινή ζωντανή αναμετάδοση του Argonafplia.gr από το χώρο του νοσοκομείου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ