Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣΣφαγή στην Αίγυπτο- Ένοπλοι σκότωσαν Χριστιανούς Κόπτες

Σφαγή στην Αίγυπτο- Ένοπλοι σκότωσαν Χριστιανούς Κόπτες

Νέα επίθεση κατά Χριστιανών Κοπτών στην επαρχία Μίνια στην Αίγυπτο. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 26 νεκρούς

Τουλάχιστον 26 Χριστιανοί Κόπτες σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν σε επίθεση ενόπλων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους το πρωί της Παρασκευής στη νότια Αίγυπτο.
Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, και κατευθύνονταν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας για να προσκυνήσουν, είπαν οι πηγές.
Σύμφωνα με τον Κόπτη επίσκοπο της περιοχής Μαγάγα (σ.σ.: που βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας) Αγάθωνα, το πούλμαν, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, είχε ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ, καθώς και τα δύο ακολουθούμενα οχήματα.
Όλοι οι νεκροί, αλλά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο του Μπένι Σουέφ. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Έσαμ αλ-Μπεντάιουι είχε δηλώσει νωρίτερα πως 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετοί νέοι.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ομάδα 8 περίπου μασκοφόρων σταμάτησε τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.
Ήδη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.
Πάντως, η κοινή γνώμη της χώρας έχει παγώσει, άλλη μία φορά σήμερα με το κτύπημα εναντίον των Κοπτών, μετά και τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα της Κυριακής των Βαΐων, στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια.
Να σημειωθεί ότι εκτελεστές του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν άλλη μία φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής ξεκινά ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.
Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.
Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

 

 
Πηγή: news247.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ