Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 (τα θεατρικά έργα)

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 (τα θεατρικά έργα)

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και παρουσιάζει την παραγωγή «Πέρσες» του Αισχύλου.

Το έργο πραγματεύεται την οδύνη των Περσών, όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Τους «Πέρσες» σκηνοθέτησε ο νεαρός και ταλαντούχος Άρης Μπινιάρης ενώ το ρόλο της Άτοσσας ερμηνεύει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Νίκος Ψαρράς.

Το έργο θα περιοδεύσει και στην κυπριακή και ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με το monopoli.gr θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ και τα ακόλουθα θεατρικά έργα:

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει φέτος δύο παραστάσεις, την τραγωδία του Ευριπίδη, «Άλκηστις» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και την αριστοφανική «Ειρήνη», μια συνεργασία των Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, Νίκου Κυπουργού και Τζίμη Πανούση.

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια» επιστρέφει το Θέατρο Τέχνης. Το έργο σκηνοθέτησε η Μαριάννα Κάλμπαρη.

Την περσινή του μεγάλη επιτυχία, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ. Μόνη διανομή στο φετινό Φεστιβάλ, ο Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του Ετεοκλή.

Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη παρουσιάζει φέτος ο νεαρός σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος με τον Αργύρη Πανταζάρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Έκτορας Λυγίζος έκανε την εμφάνισή του στην ορχήστρα του αργολικού θεάτρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Λούκου.

Τέλος, με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή εμφανίζεται στο Φεστιβάλ, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Το έργο σκηνοθέτησε ο Σταύρος Τσακίρης ενώ τον ομώνυμο ρόλο κρατά ο Κώστας Καζάκος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ