Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ Σόνια Τάνταρου- Κρίγγου ομιλήτρια στο ΚΑΠΗ Άργους με θέμα "Γυναίκα από...

Η Σόνια Τάνταρου- Κρίγγου ομιλήτρια στο ΚΑΠΗ Άργους με θέμα “Γυναίκα από το Χθες στο Σήμερα”

Με ιδιαίτερη χαρά μίλησα χθες στο ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους Μυκηνών προσκεκλημένη του Ν.Π. “Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός” με θέμα “Γυναίκα από το Χθες στο Σήμερα” . Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. αυτού για την πρόσκληση και επ’ ευκαιρία τους εύχομαι καλή θητεία και επιτυχία στο έργο τους .
Αισθάνθηκα ιδιαίτερη συγκίνηση που βρέθηκα ανάμεσα σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που με αγάπη και αυταπάρνηση μεγάλωσαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και συνεχίζουν να προσφέρουν την φροντίδα τους σε όλους μας. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον , τον κρίκο που κρατάει συμπαγείς τις σχέσεις στοργής και αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικογένεια.

Με ψυχική δύναμη και σθένος που κάποιες φορές δεν διαθέτουν ούτε οι νέοι, στέκονται φρουροί των αξιών και των παραδόσεων που μεγάλωσαν τόσες γενιές και υπό αντίξοες συνθήκες.
Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στην θέση της γυναίκας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τους αγώνες της για ίσα δικαιώματα . Αναφέρθηκα στην σύγχρονη Ελληνίδα που είναι σύζυγος-σύντροφος, μητέρα που μεταφέρει αρχές και αξίες στα παιδιά της, επαγγελματίας αλλά και τέλος , ας μην ξεχνάμε , ότι είναι και γυναίκα.

Έκλεισα την ομιλία μου προτρέποντας τις γυναίκες να μην ξεχνάνε τι αξίζουν και επισήμανα ότι άνδρες και γυναίκες είναι συνοδοιπόροι στο δύσκολο ταξίδι της ζωής και από κοινού συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινωνίας μας .

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ