Το ΒΙΝΤΕΟ του Καρχαρία στον Αργολικό… τι είπαν οι ψαράδες της Νέας Κίου

2
1738
- Advertisement -

Ένα από τα 42 είδη καρχαριών που μπορεί να συνατήσει κάποιος στις Ελληνικές θάλασσες έπιασε στα δίχτυα του σήμερα στον Αργολικό κόλπο ο ψαράς κ. Γιάννης Νάσης.

- Advertisement -

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Ο ψαράς με έκπληξη είδε σηκώνοντας τα δίχτυα του σήμερα το πρωί ότι είχε πιάσει ένα καρχαρία βάρους περίπου 220-250 κιλών. Φυσικά η έκπληξη όλων όταν βγήκε το λιμάνι της Νέας Κίου ήταν μεγάλη.

Από το μήκος της ουράς αμέσως διαγνώστηκε το είδος του καρχαρία. Ήταν ένας καρχαρίας αλεπού όπως ονομάζεται και απαντάται κυρίως νότια της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Ο μεγάλος άνω λοβός του ουραίου πτερυγίου που το χρησιμοποιεί για να «χτυπά» τα συμπαγή κοπάδια των ψαριών.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προχθές έγινε μέγα θέμα για μία θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε αποκεφαλισμένη σε Ελληνικό νησί.
  Πριν κάμποσες μέρες ”απολάυσαμε” σε ζωντανή εικόνα τη σύλληψη και την εξόντωση ενός άλλου καρχαριοειδούς το οποίο αγωνιζόταν για πολύ ώρα να γλυτώσει το θάνατο. Σήμερα ειδαμε πάρα πολλές φωτογταφίεςκαι καλοτυχίσαμε τον ψαρά που ψάρεψε το καρχαριοειδές ”αλεπού΄”και θα βγάλει ένα καλό μεροκάματο.
  Διερωτώμαι αλήθεια μέχρι που φθάνει και ποιά ειναι η σημασία της λέξης ζωοφιλία.
  Εχω την εντύπωση ότι έχει αντίστροφη σχέση με το αν το ζώο τρώγεται και πόσο νόστιμος μεζές γίνεται.
  Για σκέψου κάθε φορά που πηγαίνεις στο κρεοπωλείο να προβάλλεται σε οθόνη video από τη σφαγή του μοσχαριού από το οποίο σου έκοψαν τις μπριζόλες προς πιστοποίηση φρεσκάδας!!
  Και να φαντασθείς δεν πέρασε πολύς καιρός που είδαμε εναν Αυστραλό που απελευθέρωσε από αγγίστρια και μπετονιές, με μεγάλο κίνδυνο, ένα καρχαρία.

Comments are closed.