Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤο νέο wallet στο κινητό -Ψηφιακά όλες οι συναλλαγές με το δημόσιο,...

Το νέο wallet στο κινητό -Ψηφιακά όλες οι συναλλαγές με το δημόσιο, έρχεται ο ψηφιακός βοηθός

Για το νέο wallet στο κινητό τηλέφωνο που έρχεται το 2024 μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, χαρακτηρίζοντάς το ως «επανάσταση στην ψηφιακή εποχή».

Ο κ Παπαστεργίου σημείωσε ότι με αυτό ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα «Η αποδοχή μας θα είναι η ψηφιακή μας υπογραφή»

«Αντί να στέλνεται pdf, ο πολίτης θα συμφωνεί ότι δέχεται για παράδειγμα η δημόσια υπηρεσία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, σημειώνοντας ότι «η αποδοχή μας θα είναι η ψηφιακή μας υπογραφή».

Όταν ρωτήθηκε για τον προσωπικό αριθμό είπε ότι αυτός «θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες που θα βγουν από τον Δεκέμβριο και μετά».

«Έρχεται ο ψηφιακός βοηθός με φυσική γλώσσα»

Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι «σε ένα μήνα θα έρθει ο ψηφιακός βοηθός με φυσική γλώσσα που θα μπορεί να σου απαντά σε πληροφορίες που αναζητάς αλλά θα σε καθοδηγεί και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις».

Συμπλήρωσε ότι μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια, το οποίο θα αφορά «πάνω από 2.000 φορείς και οργανισμούς».

Ο υπουργός τέλος χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη τεράστια πρόκληση που πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε σωστά καθώς θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς όπως στην υγεία στο διαγνωστικό κομμάτι, στην φοροδιαφυγή αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ