Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς βασισμένο στο υλικό Αγωγής Υγείας “Boys and...

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς βασισμένο στο υλικό Αγωγής Υγείας “Boys and Girls Plus”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο υποστήριξης των Εκπαιδευτικών, υλοποιεί διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, βασισμένο στο υλικό «Boys and Girls Plus».

Το πρόγραμμα στόχο έχει την πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και την ανάπτυξη υγιών στάσεων και συμπεριφορών των νέων. Απευθύνεται στην πληθυσμιακή ομάδα των εφήβων, ηλικίας από 13-19 ετών. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει εγκρίνει την υλοποίηση του στα σχολεία της

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με το ' Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας- «Ελπίδα Ζωής»'. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα που έχει, ο αριθμός των συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών θα είναι 18-20 άτομα. Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 8 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, στην οδό Κοφινιώτου 20 στο Άργος. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι: Δευτέρα 13 Μαρτίου 2016 ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ. και Τετάρτη 22 Μαρτίου 2016 ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει μέχρι και την Τετάρτη 08/03/2016, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/MjFtW0yVDFpvlwcF3 .

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα επιμορφώνονται με κατάλληλες δεξιότητες μέσω καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων με στόχο ναmευαισθητοποιήσουν τους νέους για τις αρνητικές συνέπειες των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν σε αυτό 10 φορείς από 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα που εκπροσωπείται από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη». Συντονιστής του Προγράμματος είναι το University College Ghent του Βελγίου.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Ιωάννης Γιατράκος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ