Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΆμεση αντίδραση από την κα ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ στο άρθρο ΚΑΖΑ για την Μαύρη...

Άμεση αντίδραση από την κα ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ στο άρθρο ΚΑΖΑ για την Μαύρη Εργασία που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ – Έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα από την Δημοτική Αρχή Ναυπλιέων …λέει ο ΣΕΤΑ Αργολίδας


Μια πρώτη αντίδραση – σχολιασμό του άρθρου του Μιχάλη Καζά που αναρτήθηκε από το Argonafplia.gr και τίτλο “
Δεν είναι πρακτική αυτή δήμαρχε Κωστούρο – Να πάρουν θέση οι Παϊβανάς – Μπαρού – Μακρής και οι υπόλοιποι πρόεδροι” ήρθε σήμερα στα γραφεία μας.

Προέρχεται από την κα Ευαγγελία Τσατσούλη- Παπαγεωργοπούλου, η οποία είναι η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας και αιρετή αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Με την επιστολή της αυτή η κα
Τσατσούλη- Παπαγεωργοπούλου συμφωνεί με την ουσία του άρθρου και τονίζει ότι: Θέση δική μου αλλά και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η σφοδρή καταπολέμηση κάθε μορφής Αδήλωτης Εργασίας και Εισφοροδιαφυγής από όπου κι αν προέρχεται, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από Δ.Υ., Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. & Επιχειρήσεις του Δημοσίου/Κράτους.

Σε άλλο μάλιστα σημείο της επιστολής η κα πρόεδρος αναφέρει ότι: “εγώ προσωπικά αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αλλά και απλοί συνάδελφοί μου, έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα από την Δημοτική Αρχή Ναυπλιέων, λόγω της αντίστασής μας στην συχνή μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από την εργοδοσία”.

Η κα πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας πήρε θέση στο άρθρο. Ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιποι πρόεδροι θα καταδικάσουν τις πρακτικές που περιγράφει το άρθρο. Κύριε Παϊβανά, κύριε Μπαρού, κύριε Μακρή και εσείς οι  υπόλοιποι πρόεδροι των μικρότερων συλλόγων, ομοσπονδιών κλπ περιμένουμε την άποψη σας.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή της κας Ευαγγελίας Τσατσούλη- Παπαγεωργοπούλου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Θέμα: κύριε Καζά, με αφορμή το άρθρο σας «Δεν είναι πρακτική αυτή δήμαρχε Κωστούρο – Να πάρουν θέση οι Παϊβανάς – Μπαρού – Μακρής και οι υπόλοιποι πρόεδροι»

κύριε Καζά,

με αφορμή το άρθρο σας «Δεν είναι πρακτική αυτή δήμαρχε Κωστούρο – Να πάρουν θέση οι Παϊβανάς – Μπαρού – Μακρής και οι υπόλοιποι πρόεδροι»  (https://argonafplia.gr/2016/12/21/%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5-%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF/) στην ιστοσελίδα «ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ» και ως εκ της ιδιότητάς μου, αυτής της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας & της αιρετής αντιπροσώπου στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.,  αισθάνομαι την ανάγκη να σας καταθέσω την ταπεινή μου άποψη στα διαλαμβανόμενα στο άρθρο σας.

Θέση δική μου αλλά και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η σφοδρή καταπολέμηση κάθε μορφής Αδήλωτης Εργασίας και Εισφοροδιαφυγής από όπου κι αν προέρχεται, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από Δ.Υ., Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. & Επιχειρήσεις του Δημοσίου/Κράτους.

Αποκλειστικά αρμόδιος ελεγκτικός φορέας γι αυτό το πρόβλημα είναι το Σ.ΕΠ.Ε. και στην περίπτωσή μας το ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Μεγ. Αλεξάνδρου 12, ΝΑΥΠΛΙΟ 211 00, [email protected], 27520 – 25416 & 96049. Βέβαια θα ήταν υποκρισία εκ μέρους μου, στην περίπτωση που αναφέρετε στο άρθρο σας, να μην σας αναφέρω τον προβληματισμό της τελευταίας περίπου δεκαετίας περί ηθικού και νόμιμου και για να μιλάμε τίμια, πόσο θεμιτό μπορεί να είναι, ο/η επικεφαλής ή στέλεχος αυτού του ελεγκτικού μηχανισμού, να είναι και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής
(http://www.nafplio.gr/dioikisimenu/dimotikosymenu.html),(http://www.nafplio.gr/dioikisimenu/dimotikosymenu.html?type=raw&tmpl=component&print=1&page=),

δηλαδή στο περίπου, ελέγχων και ελεγχόμενος τουλάχιστον να εφάπτονται αν δεν ταυτίζονται.

Στην άλλη περίπτωση που  ιδιώτης ή ιδιώτες, πιθανόν, «υφάρπαξαν» εν γνώσει ή εν αγνοία των αρμοδίων, κρατικό-δημόσιο όχημα-μηχάνημα έργου και το χρησιμοποίησαν αποκομίζοντας οποιοδήποτε όφελος, εμείς ως εργαζόμενοι ένα δρόμο γνωρίζουμε, αυτόν της Εισαγγελικής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να είστε βέβαιος ότι εγώ προσωπικά αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αλλά και απλοί συνάδελφοί μου, έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα από την Δημοτική Αρχή Ναυπλιέων, λόγω της αντίστασής μας στην συχνή μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από την εργοδοσία._

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Τσατσούλη-Παπαγεωργοπούλου

Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων

Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ