Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑΧριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα μοναδικό πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για ολόκληρη την οικογένεια, υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ και οι στολισμένες εγκαταστάσεις του το μετατρέπουν στον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια. Από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους επισκέπτες, μοναδικές παραστάσεις τσίρκου/one man circus, ψυχαγωγικά παιχνίδια και εργαστήρια και παραστάσεις stand-up comedy, θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε όλους μας. Στις 26 Δεκεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ θα προσγειωθεί ο Ευγένιος Τριβιζάς με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του για να μοιραστεί με όλους μας τις φανταστικές περιπέτειές του και τις μαγικές ιστορίες του, ενώ στο Kids Playpark (28/12) μικροί και μεγάλοι θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν μέσω πρωτότυπων δραστηριοτήτων.

Κεντρικό ρόλο στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΠΙΣΝ έχει η κλασική μουσική που, με μελωδίες από διαφορετικές εποχές, από όλες τις γωνιές του κόσμου, θα μας ταξιδέψει στον χρόνο. Τους ονειρικούς κλασικούς ήχους συμπληρώνουν οι Voyage Jazz Group (24/12) και οι Drums & Voice Jazztronica Project / I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12) που με ζωηρή διάθεση μας προσκαλούν να απολαύσουμε διαφορετικούς ρυθμούς. Η Παιδική Χορωδία Αρσακείου (27/12) θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα και πανέμορφους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας (28/12) θα μας οδηγήσει στα μαγευτικά μονοπάτια του λυρικού θεάτρου.

Ακόμη, το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα προσφέρουν στιγμές γέλιου, περιπέτειας και νοσταλγίας. Οι προβολές ξεκινούν με τον Κατεργάρη των Χριστουγέννων (26/12), για μικρούς και μεγάλους και συνεχίζονται με το κλασικό και αγαπημένο μιούζικαλ Λευκά Χριστούγεννα (29/12). Τις τελευταίες ημέρες του 2016, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα γνωρίσουν τον αξιαγάπητο αρκουδάκο Πάντιγκτον (27/12) που ψάχνει να βρει καταφύγιο, ενώ όλη η οικογένεια θα απολαύσει μία σπάνια προβολή της Φαντασίας (30/12), μίας ταινίας-σταθμού του σύγχρονου κινηματογράφου.

Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ με αναγνώσεις βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε ΄παιδιά΄ κάθε ηλικίας.

Στις 31 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την οποία απαρτίζουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους μουσικούς της εποχής μας, ενώ την πρώτη μέρα του χρόνου θα καλωσορίσουν το 2017 απολαμβάνοντας την αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης, το παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός που θα μεταδοθεί σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ακόμη, με δύο καθηλωτικές παραστάσεις (31/12, 1/1) η πολυτάλαντη ομάδα The 7 Fingers θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό θέαμα, ένα συνδυασμό θεάτρου, τσίρκου, μουσικής, ακροβατικών και χορού που θα καταρρίψει τα όρια της αστικής κουλτούρας. Επιπλέον το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου ο David Dimitri παρουσιάζει το One Man Circus Show. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, από τον άνθρωπο που οι New York Times αποκαλούν τον Άρχοντα του Σχοινιού.

Το τελευταίο βράδυ του 2016, στις 23.00, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το νέο έτος με ένα άκρως Πρωτοχρονιάτικο υπαίθριο πάρτυ, με πολύ μουσική, χορό, κεράσματα, εκπλήξεις και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό. Στο πλαίσιο της γιορτινής ατμόσφαιρας της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς τη Νέα Χρονιά (31/12, 23.40) στην αλλαγή του χρόνου, που θα καταλήξει στο ΚΠΙΣΝ, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ