Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ🚮 Ευθύνες στο Δήμο Ναυπλιέων για την κατάσταση στις χωματερές Καραθώνας...

🚮 Ευθύνες στο Δήμο Ναυπλιέων για την κατάσταση στις χωματερές Καραθώνας & Τολού από τον Χειβιδόπουλο


Το μπαλάκι της ευθύνης για την κατάσταση στις χωματερές Καραθώνας και Τολού στο Δήμο Ναυπλιέων πέταξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Όπως υπογράμμισε στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η αποκατάσταση της χωματερής της Καραθώνας δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, αφού παραμένει “αδήλωτη” και δεν μπορεί να ενταχθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων “δεν έχει βάλει στο πληροφοριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών” την Καραθώνα, ήταν τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη.

Ωστόσο, η “Περιφέρεια έχει υπολογίσει πως το κόστος αποκατάστασης για την Καραθώνα αλλά και για την χωματερή στα Γκριμάρια ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ, λόγω του μεγάλου μεγέθους τους”.

Παράλληλα, ο κ. Χειβιδόπουλος τόνισε ότι ήδη “έχουν επιβληθεί πρόστιμα στους Δήμους  από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και όχι μόνο”, στα πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου.

Απαντώντας για το μέλλον των χωματερών και του κλεισίματος όσων δεν εντάχθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα, ανέφερε ότι “υπάρχουν αντίστοιχα κονδύλια και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους Δήμους. Αλλά ακόμα και να μην συνεργαστούν οι Δήμοι, εμείς μελετάμε το πως θα υπάρξει λύση”.

“Ρωτήστε τον Δήμο και τον κόσμο για την κατάσταση στο Τολό”

Αναφερόμενος τέλος στη χωματερή του Τολού, ο κ. Χειβιδόπουλος τόνισε πως η Περιφέρεια ολοκλήρωσε το έργο της, με την αποκατάσταση του εν λόγω ΧΑΔΑ, για να σχολιάσει την τραγική εικόνα που υπάρχει πέριξ της χωματερής, λέγοντας πως “αυτή είναι μια καλή ερώτηση προς τον Δήμο Ναυπλιέων και του πολίτες”.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ