Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΧειβιδόπουλος: "Δύο έργα ποδηλατοδρόμων μεταξύ Άργους-Ναυπλίου εντάσσονται στο ΕΣΠΑ μέσα στο 2017"

Χειβιδόπουλος: “Δύο έργα ποδηλατοδρόμων μεταξύ Άργους-Ναυπλίου εντάσσονται στο ΕΣΠΑ μέσα στο 2017”


Η δημιουργία ενός παράλληλου δρόμου και ποδηλατόδρομου παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής Άργους-Ναυπλίου και ενός ακόμα ποδηλατόδρομου στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου ήρθαν στο φως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, έκανε γνωστό πως εκτελείται από την Περιφέρεια μελέτη, στην οποία σχεδιάζεται η αναμόρφωση του χώρου της σιδηροδρομικής οδού Άργους-Ναυπλίου.

Η μελέτη κόστους 160.00 αφορά την “ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΝΑΥΠΛΙΟΥ” και προβλέπει τη δημιουργία ενός παράλληλου δρόμου (service road), ο οποίος θα εξυπηρετεί την εσωτερική τοπική οδική επικοινωνία, καθώς και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου δίπλα στο παράλληλο αυτό οδικό δίκτυο.

Ο χώρος που προβλέπεται να αναδιαμορφωθεί είναι αυτός ο οποίος βρίσκεται παράλληλα στις σιδηροδρομικές γραμμές Άργους-Ναυπλίου, ενώ η προμελέτη έχει ήδη δοθεί προς έγκριση στον ΟΣΕ.

Σε επικοινωνία που είχε το Argonafplia.gr με τον κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο, ενημερωθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη πως η προμελέτη έχει ήδη παραδοθεί προς έγκριση στον ΟΣΕ και όπως μας διαβεβαίωσε δεν υπάρχει πιθανότητα άρνησης παραχώρησης του χώρου από τον Οργανισμό, ωστόσο είναι ακόμα ανοιχτή η διαπραγμάτευση για το πλάτος του εν λόγω έργου. Όπως μας επισήμανε ο κ. Χειβιδόπουλος, “διαπραγματευόμαστε για να πετύχουμε τους καλύτερους  δυνατούς όρους και δεν υπάρχει περίπτωση αρνητικής απόφασης. Μέσα στο ερχόμενο έτος το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ”.

Κάτι που αναμένεται να γίνει και για ακόμα μια μελέτη, στην οποία προβλέπεται η δημιουργία ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε από την κ. Μαϊστρου και την ομάδα της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εντάσσεται στο συνολικό έργο “ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΚΙΒΕΡΙΟΥ”.

Το κομμάτι του ποδηλατόδρομου που αναφέρεται στη μελέτη αφορά στο τμήμα που ξενικά από το ύψος του ΚΤΕΟ μέχρι τη γέφυρα Πάνιτστας. Και αυτό το έργο, όπως μας ανέφερε ο κ. Χειβιδόπουλος αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ μέσα στο 2017.

“Θέμα ΟΣΕ η σιδηροδρομική γραμμή Άργους-Ναυπλίου”

Εξάλλου, σε παράλληλη ερώτησή μας για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην ίδια διαδρομή Άργους-Ναυπλίου, η απάντηση του κ. Χειβιδόπουλου ήταν πως “αυτό είναι καθαρά θέμα του ΟΣΕ”.

Μ.Π.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ