Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΞηροδερμία: Πώς αντιμετωπίζεται με φυσικά υλικά, χωρίς χημικές ουσίες

Ξηροδερμία: Πώς αντιμετωπίζεται με φυσικά υλικά, χωρίς χημικές ουσίες

Η εκτεταμένη χρήση χημικών προϊόντων, σαμπουάν και μαλακτικών για τα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, στερώντας του τη φυσική του υγρασία και οδηγώντας σε μεγάλη ξηρότητα.

Αυτή η ξηρότητα είναι που οδηγεί σε ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, η μακροχρόνια έκθεση σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, για παράδειγμα, ένα μονίμως κλιματιζόμενο γραφείο ή η εργασία για πολλές ώρες στον ήλιο, επίσης, μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Οι άνθρωποι που κάνουν εκτεταμένο styling στα μαλλιά τους είναι επίσης εξαιρετικά επιρρεπείς στην ξηροδερμία της κεφαλής. Πιστεύεται επίσης ότι μια διατροφή φτωχή σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Τα συμπτώματα της ξηροδερμίας στο κεφάλι είναι συνήθως φαγούρα και νιφάδες σαν της πιτυρίδας.

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία
Η φύση, άλλωστε πάντα είναι σύμμαχός μας στην καταπολέμηση διάφορων παθήσεων. Για παράδειγμα, τα προϊόντα που μπορεί να βοηθήσουν στην πάθηση της ξηροδερμίας είναι το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, ο χυμός λεμονιού, το μέλι, το μηλόξυδο, και το σησαμέλαιο. Κάποια από αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνα τους και κάποια άλλα σε συνδυασμό μεταξύ τους εφαρμόζοντας κάποια μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής.

Με τα παρακάτω προϊόντα που θα βρείτε εύκολα στο σπίτι σας, μπορείτε να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία με εντυπωσιακά αποτελέσματα:
Χυμός λεμόνι και μέλι
Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός δεν βοηθάει μόνο στον ερεθισμένο λαιμό όταν έχετε κρυολόγημα, αλλά κάνει θαύματα και για την ξηροδερμία. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το λεμόνι είναι όξινο και αλλάζει το pH της επιδερμίδας με τέτοιον τρόπο, ώστε εμποδίζει την ξηροδερμία.
Μηλόξυδο
Πρόκειται για το καλύτερο όπλο κατά της ξηροδερμίας, το οποίο θα βρείτε στην «φαρέτρα» του ντουλαπιού της κουζίνας. Θα ρυθμίσει κατάλληλα το pH του δέρματος στο κεφάλι και θα σας ανακουφίσει από τον κνησμό.
Λάδι από καρύδα
Είναι από τα πιο γνωστά «κόλπα» αντιμετώπισης της ξηροδερμίας. Θα ενυδατώσει το δέρμα, θα περιορίσει τις ενοχλητικές νιφάδες και θα το προστατεύσει από την ξηρότητα.
Ελαιόλαδο
Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα! Περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία θα σας βοηθήσουν πολύ. Δοκιμάστε να το θερμάνετε ελαφρά και να κάνετε απαλή εντριβή. Αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα και ξεβγάλετε τα μαλλιά σας.
Σησαμέλαιο
Κάνει παρόμοια δουλειά με τα προαναφερθέντα έλαια. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και περιορίζει τις νιφάδες της ξηροδερμίας. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στο κεφάλι σας περίπου 10 λεπτά προτού λουστείτε.

 
http://www.onmed.gr/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ