Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΚλείνει η Αμαλίας για τα αυτοκίνητα στο Ναύπλιο... και θα δούμε

Κλείνει η Αμαλίας για τα αυτοκίνητα στο Ναύπλιο… και θα δούμε

Οριστικοποιήθηκε το κλείσιμο της οδού Αμαλίας στο Ναύπλιο για τα αυτοκίνητα, κάτι που είχαμε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι προετοιμαζόταν από τις τεχνικές υπηρεσίες και είχε συζητηθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε ομόφωνα το κλείσιμο της οδού από το ύψος της οδού Συγγρού είτε με μπάρα, είτε με βυθιζόμενα κολωνάκια, εφόσον το επιτρέψει η αρχαιολογική υπηρεσία και που είναι προτιμητέο.

Η απόφαση προβλέπει ακόμα τη χρήση μαγνητικής κάρτας για τους μόνιμους κατοίκους, θέσεις πάρκινγκ στο ασφάλτινο κομμάτι μέχρι την πλακόστρωση της οδού, ενώ η μπάρα θα είναι ανοιχτή 9-11 το πρωί και 6-7 το απόγευμα για την διευκόλυνση των φορτοεκφορτώσεων των καταστημάτων.

Επίσης δημιουργούνται πέντε θύλακες με προσωποπαγείς θέσεις πάρκινγκ στην παλιά πόλη για τους μόνιμους κατοίκους.

Συνολικά δηλαδή προβλέπονται περί τις 160 θέσεις πάργκινγκ.

Ειδικότερα, κάθε μόνιμος κάτοικος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση του εναλλάξ για 1 από τα έως 3 δηλωμένα Ι.Χ. του. Η κάθε θέση θα είναι ονομαστική και συγκεκριμένη, οπότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησής της από άλλον κάτοικο.

Δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί με τι τρόπο θα γίνεται η φορτοεκφόρτωση των αποσκευών των πελατών των δεκάδων καταλυμάτων της πόλης.

Ωστόσο, στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η απόφαση του μέτρου στην περίπτωση που αυτό δεν αποδώσει ή η εφαρμογή του δημιουργήσει προβλήματα.

Να επισημάνουμε, πως σύντομα έρχεται και το κλείσιμο της οδού Πλαπούτα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ