Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟ μεσογειακός κυκλώνας προκάλεσε χάος στην Εύβοια με τρία άτομα να αγνοούνται

Ο μεσογειακός κυκλώνας προκάλεσε χάος στην Εύβοια με τρία άτομα να αγνοούνται

Ο μεσογειακός κυκλώνας προκάλεσε χάος στην Εύβοια με τρία άτομα να αγνοούνται – Πρόκειται για ένα ζευγάρι και έναν άντρα που κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους – Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Άργος και Κορινθία – Ο “Ζορμπάς” ανέβηκε στις Σποράδες και πλήττει Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

Ο μεσογειακός κυκλώνας που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα χτύπησε και την Εύβοια, ενώ όπως έγινε γνωστό τρία άτομα θεωρούνται αγνοούμενοι. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Μαντούδι αγνοείται από τα μεσάνυχτα. Την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη τους, βρίσκονταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή Μετόχι. Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες εντοπισμού τους καθώς η περιοχή είναι πλημμυρισμένη και η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Παράλληλα, αγνοείται ακόμα ένας άνδρας στην περιοχή. Το όχημα στο οποίο επέβαινε βρέθηκε σε ρέμα στο 2ο χλμ στον δρόμο μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε ζωντανή πάνω σε ένα δέντρο. Η ίδια όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη με τον οδηγό.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσβαση στο Μαντούδι έχει κοπεί από το Δαφνούσι και από το Προκόπι καθώς τα νερά του ποταμού Κηρέα φούσκωσαν και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Στο Μαντούδι κατάφερε να φτάσει μόνο η πυροσβεστική με ένα ερπυστριοφόρο όχημα. Και στην Βόρεια Εύβοια υπάρχουν κλειστοί δρόμοι. Από Ήλια για Αιδηψό και από Ροβιές για Μπουτά λόγω κατολισθήσεων.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς συμπεριέλαβε στο… πελατολόγιό του και τον Θεολόγο του δήμου Λοκρών. Μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε απίστευτα μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις.

Μάλιστα, κατόπιν εντολής του διοικητή της Π.Υ. στη Στερεά Νίκου Σπαή, η δύναμη των πυροσβεστών της Αταλάντης, ενισχύθηκε με οχήματα και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ζητούσαν βοήθεια.

Τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει ξανά, έλεγαν βλέποντας και τα αυτοκίνητά τους σκεπασμένα από νερό. Σε μία περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έσβησε μέσα στο νερό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ