Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑιτήσεις για την Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Αιτήσεις για την Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας…το «σχολείο»που ονειρεύεται κάθε παιδί!

Ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριές του διδάσκονται, μαθαίνουν,
καλλιεργούνται αισθητικά και καλλιτεχνικά, αλληλεπιδρούν, εκτίθενται στο κοινό και
ολοκληρώνονται ως προσωπικότητες χωρίς να υστερούν στο επίπεδο των γενικών μαθημάτων.

Γιατί;
Οι μαθητές/-τριεςμαζί με τα μαθήματα γενικής παιδείαςτα οποία διδάσκονται σύμφωνα
με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, διδάσκονται πιάνο, ταμπουρά (στο γυμνάσιο), ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική, ιστορία τέχνης, θέατρο και ιστορία μουσικής.
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να μάθουν μέσα από μια πληθώρα  μουσικών οργάνων της Ευρωπαϊκής και της Παραδοσιακής μουσικής τα οποία διδάσκονται ατομικά.

Το σημαντικότερο όμως είναι η συμμετοχή τους στα Μουσικά Σύνολα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία με πολλαπλά οφέλη∙ μια μουσική δραστηριότητα, που διευρύνει το γνωστικό τους επίπεδο, ενισχύει τις ατομικές και κοινωνικές τους δεξιότητες και συμβάλλει στην καλλιέργεια αισθήματος ομαδικότητας και συνεργασίας όλων των μαθητών και μαθητριών από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄ Λυκείου, τούς «εκθέτει» δημιουργικά στο κοινό, βιώνοντας εμπειρίες και αποκτώντας πολύτιμα εφόδια για την ενήλικη ζωή τους. Συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις μέσω σεμιναρίων, φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων και συμπράξεων με σχολεία τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Παράλληλα, είναι γεγονός ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου επιτυγχάνουν στις Ανώτατες Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ποσοστό 95% (Ιατρική, Πολυτεχνείο, Νομική, Μουσικών Σπουδών, Φυσικομαθηματική κ.ά.) στις πρώτες τους προτιμήσεις.
Οι εκπαιδευτικοί,τόσο των γενικών όσο και των μουσικών μαθημάτων είναι εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων και επιλέγονται από αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας κατόπιν κατάθεσης ατομικού φακέλου.

Τέλος παρέχεται δωρεάν σίτιση με πλήρες και υγιεινό διαιτολόγιο κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται…

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών της Στ΄ Δημοτικού  που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πρέπει να υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά,στο σχολείο ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο  αίτηση συμμετοχής από τις 13/5/2024 έως και τις 31/05/2024.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:2751089277 ή στο email: [email protected]

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
♪Αίτηση
♪Λογαριασμός κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητά η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου.
♪Αντίγραφο ταυτότητας γονέων/κηδεμόνων
Περισσότερες πληροφορίες: https://blogs.sch.gr/mgymarg/archives/5351

Άλλωστε ο Πλάτωνας έγραψε: «Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική, γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο  ρυθμός και η αρμονία   επηρεάζουν το
ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να
το  χαλιναγωγήσει».

Η αξία της μουσικής είναι ανεκτίμητη!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ